Vitex verhuist naar de Sallandse Poort in Raalte

RAALTE – Vitex Voertuigtaxatie gaat zich vestigen op de Sallandse Poort. De zone voor kantoorvestiging in Raalte, schuin tegenover kruispunt Bos, krijgt er zo een blikvanger bij. Eigenaar Gert Jansen is erg blij met de zichtlocatie. “De ligging spreekt mij enorm aan. Het is vanuit meerdere richtingen goed bereikbaar.”

Het nieuwe perceel is zo’n 1.000 m2 groot. “We creëren hier 600 m2 kantooroppervlakte. Het pand wordt opgedeeld in 14 tot 18 kantoorruimtes. Een klein gedeelte hiervan gebruiken we zelf, de overige ruimtes gaan we verhuren. In eerste instantie keek ik naar een bestaand pand, maar nieuwbouw bleek veel voordelen te hebben. Zo kan ik het pand geheel naar eigen wensen laten bouwen.” Het nieuwe pand wordt energiezuinig gebouwd. Er is geen gasaansluiting en op het dak komen zonnepanelen.

Wethouder Wout Wagenmans: “De Sallandse Poort krijgt steeds meer vorm. Ik ben dan ook erg blij met de komst van Vitex. De kantoorzone van Raalte krijgt er weer een mooi pand met een mooie invulling bij.”

Ideale ligging

Vitex is gespecialiseerd in het taxeren van geïmporteerde personenauto’s. Jaarlijks verzorgt het bedrijf voor zo’n 4000 voertuigen de bpm-aangifte (importbelasting). Klanten komen vooral uit Salland en Twente. Jansen: “Ik ben veel op pad om klanten te bezoeken. De ligging van de Sallandse Poort is daarom ideaal, ik kan makkelijk alle kanten op.”

Start bouw

Jansen verwacht in het vierde kwartaal van 2019 te starten met de bouw. Het pand wordt kant en klaar opgeleverd, waardoor Vitex snel kan verhuizen. De verhuizing staat in de zomervakantie van 2020 gepland. Jansen is zeer tevreden over de begeleiding van de gemeente Raalte. “Het contact verliep goed. We hebben regelmatig contact gehad en de gemeente dacht goed mee.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.