Vijfde plaats voor Isa Kosters uit Raalte op het NK Rhönradturnen

RAALTE / EGMOND AAN ZEE – Afgelopen zaterdag heeft Isa Kosters van GV Rats uit Raalte de vijfde plaats behaald op het NK Rhönradturnen. Vele supporters, onder wie vele clubgenoten reisden af naar Egmond aan Zee om haar te steunen.

Isa deed dit jaar voor het eerst niveau 5. Dit niveau was lastig, omdat er veel moeilijke onderdelen op rechtuit rollen in de oefening verwerkt moeten worden en tijdens het spiralen dienen vele rollen zelfstandig uitgevoerd te worden. Dat is op een houten vloer een hele uitdaging, omdat ze traint op een zachte vloer. Een harde vloer rolt sneller en de techniek voor het spiralen is anders.

Deze uitdaging ging ze dit jaar aan en deelnemen op niveau 5 op een houten vloer dat was al een doel op zich. Dat ze op de twee voorwedstrijden dan boven de 18 punten uitkwam en zich daardoor plaatste voor het NK was al een feestje. Dat ze op het NK op haar top presteerde en boven de 20 punten uitkwam met de drie onderdelen (rechtuit rollen, spiralen en springen), leverde een persoonlijk record op en een welverdiende vijfde plek op de ranglijst. Haar hoge spreidhoeksprong van het rad werd zelfs beloond met een 7.5 punten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.