Versterking IJsseldijk Zwolle-Olst

Oplossingen dijkversterking IJsseldijk goed in beeld

De Commissie m.e.r. heeft het milieueffectrapport voor versterking van de IJsseldijk tussen Zwolle en Olst beoordeeld. Zij vindt dat het rapport de effecten op de omgeving goed beschrijft. Hiermee is alle belangrijke informatie beschikbaar om een voorkeursoplossing voor de dijkversterking te kiezen.

Het project

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta wil de dijk langs de oostzijde van de IJssel tussen Zwolle en Olst over een lengte van bijna 29 km versterken. De dijk voldoet niet meer aan de geldende veiligheidsnormen. Voordat het Waterschap besluit over de wijze van versterken, worden de gevolgen voor het milieu en de omgeving in een milieueffectrapport onderzocht. Het milieueffectrapport bestaat uit twee delen. Deel 1 gaat over de verschillende mogelijkheden om de dijk te versterken. Hieruit kiest het Waterschap straks een voorkeursoplossing. De Commissie m.e.r. heeft op verzoek van het Waterschap geadviseerd over de kwaliteit en volledigheid van deel 1. De effecten van de gekozen oplossing worden nog in meer detail onderzocht in deel 2 van het milieueffectrapport, dat later volgt. Gedeputeerde Staten van Overijssel besluit dan over het projectplan Waterwet.

Het advies

In het milieueffectrapport worden meerdere manieren onderzocht om de dijk te versterken. De effecten op de omgeving zijn goed in beeld gebracht. Op de meeste dijktrajecten blijkt het mogelijk een alternatief te kiezen waarbij de impact op natuur en landschap zo klein mogelijk is. De Commissie vindt dat het Waterschap hiermee alle belangrijke informatie heeft om een voorkeursoplossing te kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.