Verhoging budget voor werkgroep Groene Agenda kan op steun rekenen van D66 Raalte

RAALTE – De D66-fractie in Raalte zal de oproep van werkgroep ‘Groene Agenda’ aan de gemeenteraad volledig steunen tijdens de behandeling van de kadernota. Fractievoorzitter Bert Terlouw laat weten dat D66 hierover een motie zal indienen. De werkgroep heeft tijdens een rondetafelgesprek ingesproken over de kadernota. Namens de werkgroep sprak dhr. Poelman over hoe de werkgroep uitvoering geeft aan de doelen die zijn opgenomen in de gemeentelijke beleidsnota ‘Groen, Samen Doen!’.

Enkele raadsleden verzochten de werkgroep om nadere uitleg te geven over het verzoek vanuit de werkgroep Groene Agenda om het budget te verhogen van 5.000,- naar 25.000,- per jaar. D66 was te spreken over de beschreven activiteiten om de gemeentelijke doelen te halen.

Zo wil de werkgroep de biodiversiteit vergroten, inzetten op het creëren en plaatsen van insectenhotels en de eikenprocessierups bestrijden door het plaatsen van nestkasten voor koolmezen, pimpelmezen en boomklevers. Ook wil het inzetten op extra communicatie en educatie rondom het beleid van ‘Groen, Samen Doen!’.

5 REACTIES

  1. Rondwandelend in het buitengebied nabij Heino vielen de ingezaaide stroken mij vorig jaar op. Echt prachtig om te zien. Ik begrijp nu dat dit een onderdeel is van het nieuwe groenbeleid en de inzet van de werkgroep.
    Goed dat D66 de oproep van de werkgroep omzet in een motie. Hopelijk sluiten andere partijen zich hierbij aan. Zou ik zeker verwachten gezien het belang van daadkracht voor meer biodiversiteit. Wie kan daar nu tegen zijn? Goed dat dhr. Poelman, ik spreek hem wel eens, zich onverminderd blijft inzetten voor ‘zijn’ bomen en al het andere groen.

    • De vraag is dan wat ze laten vallen, welk initiatief 20.000 euro minder krijgt. Dus wat ga je de nek omdraaien om hier 5x zoveel geld aan uit te geven als begroot? Pleiten voor meer geld voor van alles en nog wat zoals D66 doet is makkelijk, ze zeggen er helaas nooit bij waar het dan ten koste van moet gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.