Uriah Heep-tribute in de Schoenmaker

LUTTENBERG – De Luttenbergse maten Vincent Alferink en Jos Holtmaat vonden het tijd voor een ouderwets potje hardrock in hun dorp. In samenwerking met Café de Schoenmaker presenteren ze op vrijdagavond 24 mei een optreden van de Uriah Heep-tributeband Shadows of Heep.

Het is niet voor niets dat de mannen een Uriah Heep-tributeband vroegen. Het grote voorbeeld heeft namelijk ook in Luttenberg opgetreden. ‘Lady in Black’ van Uriah Heep schopte het vorig jaar zelfs tot de zesde plek in de Luttenbergse Top 700. Uriah Heep verkocht wereldwijd meer dan 40 miljoen platen. De band geldt als een van de pioniers van de hardrock en metal. En nog steeds is de band invloedrijk. Uriah Heep is namelijk door een jonge garde van stonerrockmusici herontdekt. Met name het voor Uriah Heep kenmerkende gebruik van het Hammond-orgel is bij veel van hun bands terug te horen.
Shadows of Heep brengt gedurende een twee uur durende set diverse klassiekers van Uriah Heep ten gehore. Denk aan nummers als ‘Easy Livin’’, ‘The Wizard’, ‘Sweet Lorraine’, ‘Stealin’ en (natuurlijk) ‘Lady in Black’.

In het voorprogramma staat de nieuwe boerenrockformatie Ruw, rap, völle en veur weinig met Luttenberger Peter Logtenberg op drums. Deze band speelt nummers van onder andere Normaal, Jovink en Bökkers.

Aanvang is om 20.00 uur. Tickets à 5 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café de Schoenmaker (’s avonds aan de kassa 7,50 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.