Uitslag D66 Stemtafel: Europa geliefd én onbekend

OLST – Als Europa leeft dan is de Olstenaar positief. De Stemtafel met de stelling ‘Sterker met Europa’ gaf een gemixt beeld. Het overgrote deel, 82%, van de stemmers aan de Stemtafel was het met de stelling eens. Maar er waren ook veel passanten die hierin geen keus konden maken.

Uit de gesprekken blijkt weer dat Europa ingewikkeld is. Hoewel velen hierdoor afhaakten, waren er ook mensen die zich verbaasden. Zo mag volgens een Olsternaar het veel duidelijker worden dat partijen in Europese fracties zitten: “Zo kan je stem indirect terecht komen bij de Hongaar Victor Orban, Europees onderdeel van de Christen Democratische Volkspartij.”

Kandidaat-Europarlementariër Vic van Dijk viel het op dat men in Olst positiever over Europa is dan in steden zoals Zwolle en Enschede. Maar deze positieve instelling was ook kritisch. Een van de passanten vatte het samen: “Ik ben voor Europa, maar het moet veel beter”.

4 REACTIES

  1. Dat de EU ingewikkeld is hebben we aan partijen als D66 te danken die bewust de naam Europa toepassen op de EU. Dit is bewust verwarring zaaien bij de kiezer. Daarnaast bestaat de EU zoals D66 het ziet niet, de realiteit is een stuk minder maakbaar en veel bureaucratischer. Ze houden mensen een onrealistisch droombeeld voor wat enkel teleurstelling zal opleveren.

    • Als men zich inleest, is er niets aan de hand en is men juist geinformeerd. Als je enkel de informatie van internet haalt krijg je -dankzij algoritmes- altijd informatie die op jouw internet gebruik is afgestemd. zo ontstaat populisme ook. Dus, alle media politiek links EN rechts lezen. Dan kan men een beter beeld vormen. Want iedere partij praat enkel in het eigen straatje..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.