Tranen van ontroering bij IJsseltheaterfietstocht

WIJHE – Maar liefst 2.300 mensen hebben afgelopen weekend meegedaan aan de jaarlijkse IJsseltheaterfietstocht. Op vijftien bijzondere locaties in de gemeente Olst-Wijhe en aan de overkant van de IJssel waren voorstellingen te zien.

De deelnemers konden kijken naar internationale artiesten uit Argentinië en Frankrijk, landelijk aanbod van onder andere Theatergroep Matrose, Piepschuim, Danscompagnie Youri and Mari, Marjolein Meijers en Peter van Vleuten.

Nikki Terberg maakte diepe indruk met haar productie ‘Vers van het land’, een voorstelling over alle problematiek waarmee boeren te maken krijgen. “Deze theatergroep kreeg het in één voorstelling voor elkaar om de vinger op de zere plek te leggen”, meldde een bezoekster, zelf agrariër, na afloop. “Ik zag boeren met tranen in de ogen. En ik ben de regisseur huilend in de armen gevallen. Dankbaar dat er iemand is die de moeite heeft genomen om echt naar boeren te luisteren.”

Foto: Arnold Roolvink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.