Home / Nieuws / Tranen van ontroering bij IJsseltheaterfietstocht

Tranen van ontroering bij IJsseltheaterfietstocht

WIJHE – Maar liefst 2.300 mensen hebben afgelopen weekend meegedaan aan de jaarlijkse IJsseltheaterfietstocht. Op vijftien bijzondere locaties in de gemeente Olst-Wijhe en aan de overkant van de IJssel waren voorstellingen te zien.

De deelnemers konden kijken naar internationale artiesten uit Argentinië en Frankrijk, landelijk aanbod van onder andere Theatergroep Matrose, Piepschuim, Danscompagnie Youri and Mari, Marjolein Meijers en Peter van Vleuten.

Nikki Terberg maakte diepe indruk met haar productie ‘Vers van het land’, een voorstelling over alle problematiek waarmee boeren te maken krijgen. “Deze theatergroep kreeg het in één voorstelling voor elkaar om de vinger op de zere plek te leggen”, meldde een bezoekster, zelf agrariër, na afloop. “Ik zag boeren met tranen in de ogen. En ik ben de regisseur huilend in de armen gevallen. Dankbaar dat er iemand is die de moeite heeft genomen om echt naar boeren te luisteren.”

Foto: Arnold Roolvink

Lees ook

Geen monumentale status voor arbeiderswoningen Olsterkampweg

OLST/WIJHE – Vier montagewoningen uit de wederopbouwperiode aan de Olsterkampweg in Olst krijgen geen monumentale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.