Wandeling ‘stroomdalflora’ in de Duursche Waarden

DEN NUL – Staatsbosbeheer presenteert op zondag 2 juni een wandeling door de Duursche Waarden. Die start om 10.00 uur bij de steenfabriek op Fortmond, aan de Fortmonderweg in Olst, en duurt tot 12.00 uur.

Centraal staat de stroomdalflora. Elk jaar treedt de IJssel wel een keer buiten haar oevers. Met het water liften zaden van diverse planten mee. Wanneer het water in het voorjaar wegtrekt, komen deze zaden tot kiem. Op de oeverwal in de Duursche waarden staan dan ook diverse stroomdalsoorten. De IJsselnatuurgids vertelt er alles over.

De deelnamekosten bedragen 5 euro (kinderen tot en met 12 jaar half geld). Aanmelden kan bij Infocentrum IJssel Den Nul via evenementen@infocentrumijssel.nl of 0570-745040. Spontaan meewandelen kan ook. Goede schoenen zijn handig en neem vooral een verrekijker mee. Zie verder staging2.staatsbosbeheer.nl en staging2.infocentrumijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.