Sportclub Lemele houdt Bruchterveld een helft in bedwang

LEMELE – In de wedstrijd Lemele-Bruchterveld was er voor de thuisclub weinig meer te winnen dan de sportieve eer. Voor de bezoekers lag het anders. Winst opende de poort naar de nacompetitie. Conclusie na negentig minuten ballen: de ploeg van trainer Arjan Keuken mag promotie proberen af te dwingen in de p/d. Voor Lemele zit het seizoen er op.

De thuisclub wilde trainer Werner Pluim dolgraag uitzwaaien met een overwinning. Dat is niet gelukt. Daarvoor was Bruchterveld een maatje te groot. Dat er voor de grensbewoners bij winst nog wat in het vat zat was te merken. De ploeg van Keuken startte furieus. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Van Ark werd het doel van Ruan Weelink gezocht. Al na vier minuten poeierde Luc Roeleveld een afgeslagen bal snoeihard in de touwen. Van Ark nam echter het vlagsignaal van lijnrechter Henry Holsappel over en annuleerde de treffer. Het leek uitstel van zeer kort executie. Even later mikte Luuk Benjamins net naast en stuiterde een schot van Lesley op de Haar via de paal het speelveld weer in.

Nog was de storm niet geluwd. Een kogel van Jarno Otter teisterde de deklat, waarna het noodlot toesloeg. De enkel van de betrouwbare doelwachter Weelink klapte dubbel en na een paar minuten strompelen, streek hij de vlag. Martijn de Lange is het stopverf van Pluim. Voor, midden, achter, het maakt hem niet uit. De mouwen gaan omhoog en hij doet zijn stinkende best. Maar oké, ballen tegenhouden is weer iets nieuws. Een keer ging De Lange à la André Onana aan de wandel met de Derbystar en liep het maar net goed af, verder kwam hij als ballenvanger goed uit de verf. Lemele haalt, behoudens het verlies van Weelink, zonder kleerscheuren de rust.

Tijdens de onderbreking wordt duidelijk dat Bruchterveld moet winnen, anders gaat Wijthmen er met het laatste nacompetitieticket vandoor. Lang hoeven de meegereisde aanhang niet te wachten op de bevrijdende treffer. Een schot van Op de Haar wordt onderweg van richting veranderd, De Lange staat op het verkeerde been en Niels Lubbers schiet de gasten richting het toetje. Als even later Op de Haar randje buitenspel door mag van Van Ark, schiet de voorwaarts het duel dicht. Lemele kon lang tegenhouden, maar weet weinig af te dwingen. Bruchterveld is een klasse beter. Op de Haar dooft het laatste sprankje hoop en brengt de stand op 0-3. Lemele moet nog een half uur door, maar weet zich geklopt. Ook de sportieve eer kan niet worden gered.

De dag staat in het teken van het afscheid. Niet alleen Pluim vertrekt, ook elftalleider Frank van Leusen gaat zijn vrije zaterdagmiddag anders invullen. Verder zien we volgend jaar ook Michel Pouw, Gerben Mooibroek, Thomas van Leusen en Hans Blikman niet langer in het vlaggenschip van sportclub Lemele acteren.

Opstelling: Weelink (25. De Lange); Pouw, Holsappel, Warmelink, Van Leusen; Schoenmaker, Schottert (62. Marsman), Blikman (78. Mooibroek), Dijk; Bakhuis, Kleinlugtenbeld.

Stand 4D: HTC 24-60, DKB 24-50, Daarlerveen 24-46, Bruchterveld 24-41, Wijthmen 24-40, ‘s Heerenbroek 24-33 (41-40), Kampen 24-33 (54-56), Lemele 24-32, Dieze West 24-28, Wilsum 24-27, SVV ’56 24-21, MVV ’69 24-13 en Daarle 24-11.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.