Home / Nieuws / Sneller naar een vergunning om te bouwen in de gemeente Raalte

Sneller naar een vergunning om te bouwen in de gemeente Raalte

REGIO – Goed nieuws voor mensen met bouwplannen. Een omgevingsvergunning aanvragen om te bouwen gaat in de gemeente Raalte sinds een paar maanden een stuk sneller. De gemeente en de in de gemeente werkzame bouwondernemers hebben samen afspraken gemaakt om het proces van vergunningverlening te vereenvoudigen.

De nieuwe aanpak verkort de doorlooptijden van de vergunningverlening naar drie weken. De bouwtechnische toets vindt daarna plaats. Hierdoor kan er niet alleen sneller gebouwd worden, het is ook eenvoudiger om het bouwplan voor start bouw aan te passen. Wethouder Wout Wagenmans: “Bouwen is een spannende tijd. Wij snappen dat mensen graag snel zekerheid willen, zodat ze kunnen beginnen met bouwen. Met de nieuwe aanpak maken we het zo makkelijk mogelijk.”

Voorloper

Met de nieuwe aanpak loopt de gemeente Raalte vooruit op de in 2021 verwachte ‘Wet kwaliteitsborging van bouwen’ (Wkb). Met de invoering van deze wet verandert de taak van de gemeente rondom bouwvergunningen. De preventieve toets aan het Bouwbesluit 2012 en het bijbehorende toezicht op de bouw worden dan niet meer uitgevoerd door de gemeente, maar door private partijen.

Bekijk het nieuwe proces voor het aanvragen van een omgevingsvergunning op Gemeente Raalte

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.