Slinger van Salland en Stageplatform Salland krijgen Leaderbijdrage

.

REGIO – Twee projecten in Salland kunnen van start met een eenmalige Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de betreffende gemeenten. De projecten dragen bij aan een vitaal Salland. Salland kan gebruikmaken van Europese Leadergelden voor plattelandsontwikkeling. Sinds 2016 ontvingen al vijftien Leader-projecten een bijdrage. Nu zijn er weer twee nieuwe projecten goedgekeurd.

Slinger van Salland

De Slinger van Salland is een unieke, iconische (GPS) fietsroute met vijf etappes die slingert door het veelzijdige Sallandse landschap. De routes, die het hele jaar rond, te fietsen zijn, onderscheiden zich vanwege de ontmoeting met Sallandse iconen en geheimen en de hartelijke en gastvrije Sallanders. Door deze unieke ervaringen met het echte Sallandse leven raakt de fietser #VerslingerdAanSalland en komt terug. De routes, samen 200 km lang, sluiten aan bij verschillende arrangementen in Salland: doen – zien – ontmoeten – overnachten. Die arrangementen zijn digitaal boekbaar. Veel ondernemers in Salland zijn betrokken en denken mee over de invulling van de vijf Slingers in Salland.

StageregioSalland.nl

Doel van het project Stageregiosalland.nl is het voorkomen van het weglekken van talent uit regio Salland en het verbinden van jongeren aan het regionale bedrijfsleven. Hiervoor wordt een online stageportal opgezet, waarbij bedrijven zich kunnen presenteren naar de Sallandse studenten en andersom. Alle bedrijven en organisaties kunnen hun vacatures voor stageplaatsen op deze online portal zetten. Anderzijds kunnen studenten en leerlingen vanuit alle onderwijsrichtingen in Salland hun CV op het portal plaatsen. Zo kunnen bedrijven en studenten zoeken naar de juiste match. Daarnaast is er een coördinator als aanspreekpunt/begeleider.

Oplevering twee Leader projecten

Twee projecten die al eerder een Leader bijdrage toegekend kregen, zijn opgeleverd. Het gaat om de renovatie van het gastenhuis bij klooster Nieuw Sion en het duurzaam energieneutraal zwembad in Heeten. Het gastenverblijf Nieuw Sion is op vrijdag 26 april geopend. De feestelijk opening van het zwembad in Heeten is op zaterdag 11 mei.

Ook een projectidee starten met Leader? Heb je een goed idee dat bijdraagt aan ‘people, planet & profit’ in Salland? Neem dan contact op met een van de Leadercoördinatoren: Mireille Groot Koerkamp, (06) 22 46 61 31 of mireille@dekrachtvansalland.nl; of Giny Hoogeslag (06) 13 48 89 37 of giny@dekrachtvansalland.nl.
Meer informatie is te vinden op: staging2.dekrachtvansalland.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.