SallandWonen bouwt met Valk uit Daarle in plaats van Slokker Innovate

RAALTE – SallandWonen heeft aan Aannemersbedrijf Valk uit Daarle opdracht gegeven voor de bouw van in totaal twintig woningen in Heeten, Broekland, Raalte en Olst. Het gaat om de bouw van de zogenaamde ‘Buitengewoonthuiswoning’, waarvan SallandWonen er de komende jaren tientallen wil gaan bouwen. Daarmee ziet SallandWonen af van de intentieovereenkomst met prefab-bouwer Slokker Innovate uit Zeewolde voor de bouw van deze woningen.

Slokker Innovate kwam in opspraak nadat vele bewoners uit heel het land klachten meldden over hun nieuwe prefab-woning. De huizen kampen met scheuren in muren en plafonds, lekkages, scheve kozijnen, trillende vloeren en meer. De intentieovereenkomst is volgens SallandWonen in goed overleg ontbonden. Slokker Innovate heeft aangegeven zich te willen richten op de huidige projecten in uitvoering en daarnaast op de afhandeling van de openstaande punten bij eerder opgeleverde projecten.
De Buitengewoonthuiswoning is een compacte grondgebonden woning, die geschikt is voor één- en tweepersoonshuishoudens met of zonder een beperkte zorgvraag. Valk zet de woningen er op de traditionele wijze neer (dus geen prefab). De verwachte oplevering van de woningen is het eerste half jaar van 2020.
Het aantal één- en tweepersoonshuishoudens groeit sterk en die groei zet door. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.
SallandWonen sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog nieuwbouwwoningen industrieel zullen worden gebouwd. Directeur-Bestuurder Marijke Kool: “Wij geloven nog steeds in industriële- of prefab-bouw. Mogelijk gaan we in de nabije toekomst opnieuw een uitvraag doen naar industrieel gebouwde woningen. Op dit moment zijn we vooral erg blij dat Aannemersbedrijf Valk de oorspronkelijke planning van de bouw van de twintig woningen kan garanderen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.