SallandWonen bouwt geplande woningen met Aannemersbedrijf Valk uit Daarle

REGIO – SallandWonen geeft opdracht aan Aannemersbedrijf Valk uit Daarle voor de bouw van in totaal twintig woningen in Heeten, Broekland, Raalte en Olst. Het gaat om de bouw van de zogenaamde ‘Buitengewoonthuiswoning’, waarvan SallandWonen er de komende jaren tientallen wil gaan bouwen. De Buitengewoonthuiswoning is een compacte grondgebonden woning, die geschikt is voor één- en tweepersoonshuishoudens met of zonder een beperkte zorgvraag. De verwachte oplevering van de woningen is het eerste half jaar van 2020.

Salland Wonen had een intentieovereenkomst met prefab-bouwer Slokker Innovate uit Zeewolde voor de bouw van woningen. Deze intentieovereenkomst is in goed overleg tussen partijen ontbonden. Slokker Innovate heeft aangegeven zich te willen richten op de huidige projecten in uitvoering en daarnaast op de afhandeling van openstaande punten bij eerder opgeleverde projecten. Na de ontbinding van de intentieovereenkomst met Slokker Innovate is er met Aannemersbedrijf Valk een andere oplossing gevonden voor de te bouwen woningen.

“We hebben lang gezocht naar locaties om te bouwen, dus we willen nu ook graag bouwen. Er is veel behoefte aan deze woningen. Deze twintig woningen dragen bij aan het realiseren van de afspraken die we hebben gemaakt met de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe om in 2019 samen richting te geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen”, zegt directeur-bestuurder Marijke Kool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.