Rohda Raalte stoomt door naar finale districtsbeker

RAALTE – Rohda Raalte is erin geslaagd om de finale te bereiken van het toernooi om de districtsbeker. In eigen huis won de ploeg zaterdagmiddag met 2-1 van Vroomshoopse Boys.

Na een half uur spelen was het Jordy Harms die de gasten uit Vroomshoop op voorsprong zette. Een kwartier eerder mistte Mart Lugtenberg namens Rohda nog een strafschop. Dankzij een treffer van Jeroen Janssen stond het halverwege 1-1 op Sportpark Tijenraan.

In de tweede helft stond de gelijke stand nog lange tijd op de borden, maar tien minuten voor tijd kwam Rohda op voorsprong. Het was Mart Lugtenberg die zijn eerdere misser goedmaakte en de winnende treffer tegen de touwen werkte.

Finale
In de finale neemt Rohda Raalte het op tegen Sparta Nijkerk of DUNO. Die twee ploegen soelen woensdag tegen elkaar. De datum en locatie worden later bekend gemaakt.

De finale wordt voor Rohda Raalte de tiende bekerwedstrijd van dit seizoen. In de poulefase won de ploeg al van Berkum, Tubantia en De Tukkers. In de knock-outfase moesten achtereenvolgens Go Ahead Kampen, Colmschate’33, Schalkhaar, Lemelerveld, Warnsveldse Boys en nu dus ook Vroomshoopse Boys eraan geloven.

Successeizoen
De goede prestaties van Rohda betekenen dat de roodgele brigade in augustus mag proberen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de ‘grote’ KNVB-Beker. Het seizoen kan bovendien nog mooier worden, want volgende maand gaat Rohda in de nacompetitie een gooi doen naar promotie naar de Hoofdklasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.