Rick: Fluisterfilmpjes

Ik heb een zwak voor vrouwentijdschriften. Viva, Flair, Vriendin, heerlijk. Geef mij een ligbedje in de zon, een koud biertje en een damesblad en je hoort me niet meer. Zo las ik laatst in een van mijn favoriete bladen een verhaal over fluisterfilmpjes.

Er schijnen dus mensen te zijn die heel graag filmpjes kijken van vrouwen die fluisteren in een microfoon. Daar krijgen ze prettige tintelingen van of ze vallen er rustig bij in slaap. Uiteraard is er ook een wetenschappelijke term voor: ASMR, oftewel Autonomous Sensory Meridian Response. Snel vergeten. Fluisterfilmpjes klinkt namelijk veel leuker.

De vrouw in het tijdschrift was verslaafd en keek meerdere keren per dag op YouTube naar die gekkigheid. Ik besloot de proef op de som te nemen en typte ‘ASMR’ in op YouTube. En ja hoor, het bestaat ook nog. Mevrouw ‘ASMR Darling’ heeft ruim twee miljoen abonnees. Die verdient dus haar geld met fluisteren. Als ik dat aan mijn kinderen vertel gaan ze nooit meer naar school.

Nieuwsgierig bekeek ik een filmpje van haar dat 31 miljoen keer bekeken is. Eénendertig miljoen!!! Ik klikte op ‘play’ en zag een jonge vrouw achter een microfoon. Ze begon met fluisteren. Daarna veegde ze met een kwast over de microfoon, tikte ze met haar nagels tegen een plastic bakje en scheurde ze heel langzaam een stuk plakband af.

ASMR Darling is de pas twintigjarige Taylor Darling. Ze verdient ongeveer duizend dollar per dag met haar filmpjes. Soms tikt ze zachtjes op een jampotje. Een andere keer klikt ze met een pen op tafel. Duizend dollar per dag. Waarom rij ik in vredesnaam elke dag naar mijn kantoorbaan? Vanaf nu knal ik alles wat ik doe op YouTube. Ik laat nog weten hoe mijn kanaal gaat heten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.