Rick: Duurzaamheid

“Rick, moet je eens luisteren. Ik lees bij ons in het huis-aan-huis-krantje vaak jouw columns. En die vind ik de ene keer leuker dan de andere keer, dat zeg ik eerlijk. Maar wat ik je nog wilde zeggen: schrijf nou toch eens een keer over duurzaamheid. Kies eens een echt interessant onderwerp in plaats van al die verhalen over je konijn.”

Aldus een oud-collega die ik tegenkwam. Helaas moet ik hem teleurstellen. Het gaat namelijk toch weer helemaal nergens over vandaag. Namelijk: het beddengoed. Want, wat is er toch aan de hand met al die mensen die het beddengoed uit het raam hangen in het weekend?

Even luchten is prima, maar moet dat over die vieze buitenkozijnen? Tegen de buitenmuur, waar honderdmiljoen spinnetjes en andere insecten lopen? En als je pech hebt, komt er nog een regenbui overheen ook. Ik ken ook iemand die zijn huis net geschilderd had en een kwartier later hing zijn vrouw de dekbedden naar buiten. Alles zat onder de Sigma S2U hoogglans groen. Eigen schuld vind ik dat.

Wasgoed buiten aan de droogmolen of de waslijn is natuurlijk prima. Sterker nog, ik kan genieten van een boerderij met zo’n traditionele meterslange waslijn. Naast de sokken van Piet hangen de onderbroeken van Betsie. Gewoon drie meter van de openbare weg af. Prachtig! Ik hoorde laatst dat ze het broodje kaas op de lijst met immaterieel erfgoed plaatsen. Ik mag toch hopen dat deze boerenwaslijn er ook al op staat.

Terug naar het beddengoed. Zullen we ophouden met die vieze gewoonte om het buiten te hangen? Lakens opfrissen kan tegenwoordig namelijk ook heel goed in de droger. Is alleen wat minder duurzaam. Hé, daar is ie toch: duurzaamheid. Graag gedaan Gerard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.