Raalte trekt knip voor vervuilde grond bedrijventerrein De Zegge

  De gemeente Raalte trekt 95.000 euro extra uit voor het bouwrijp maken van grond die bestemd is voor uitbreiding van bedrijventerrein De Zegge. In de grond op het perceel aan de Heesweg zijn puin en asbestdeeltjes gevonden.

  Dat meldt RTV Oost.

  1,3 miljoen euro
  De sloop van de gebouwen, het saneren van de 2,7 hectare grond en het zuiveren van het grondwater kostte destijds zo’n 1,3 miljoen euro.

  Deze kosten konden niet verhaald worden op de voormalige eigenaar: bij de aankoop van het perceel waren sloop- en saneringskosten opgenomen in de aankoopprijs. Ook werd afgesproken dat extra kosten niet verhaald konden worden op de toenmalige eigenaar.

  Enorm stortgat op naastgelegen perceel
  Het is niet de eerste keer dat Raalte in de buidel moet tasten vanwege vervuilde grond op bedrijventerrein De Zegge. In 2012 werd op een naastgelegen perceel, dat gekocht was van voormalig wethouder Ben Haarman, een enorm stortgat gevonden.

  In dat stortgat (formaat: 40 bij 12 bij 4 meter) werden afval, asbest, puin en zelfs frames van brommers gevonden. Het opruimen kostte ruim 315.000 euro.

  Raalte probeerde de opruimkosten te verhalen op de voormalig wethouder (die om deze kwestie zijn functie neerlegde). Maar in die rechtsgang had de gemeente geen succes.

  Niet opnieuw saneren
  De gemeente Raalte benadrukt dat er van een soortgelijk geval nu geen sprake lijkt. De grond hoeft niet opnieuw gesaneerd te worden. De kosten die nu gemaakt worden, omvatten alleen het zeven en afvoeren van de puin- en asbesthoudende grond.

  De kosten die gemaakt worden bij het zeven van de grond kunnen uit het potje ‘onvoorzien’ van de gemeente betaald worden.

  Geen kommer en kwel
  Overigens is het zeker niet alleen kommer en kwel op bedrijventerrein De Zegge VII: de kavels vinden de laatste tijd prima aftrek. Afgelopen week maakte Raalte nog bekend dat Roelofsen Carrosseriebouw 2,2 hectare grond heeft gekocht voor de bouw van een nieuwe fabriek.

  Eerder dit jaar kochten Disselhorst Metaal en Timmerfabriek Mekenkamp flinke kavels op het nieuwe bedrijventerrein. Multinational Pan Oston nam dit jaar al een fabriek op een kavel van 2,5 hectare in gebruik.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.