Raalte lijdt bijna vijf ton verlies op Hartkamplocatie

RAALTE – Het Raalter college van B&W verwacht een negatief exploitatieresultaat voor de Hartkamplocatie van bijna vijf ton. De raad wordt dan ook gevraagd om in te stemmen met een speciale voorziening om het verlies, geraamd op 485.292 euro, te dekken.

Op en rond het terrein van de voormalige Hartkampschool komen acht huurwoningen en drie levensloopbestendige woningen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt inmiddels voor een periode van zes weken ter inzage. Het college heeft ook al de samenwerkingsovereenkomst ‘Herontwikkeling Hartkamplocatie te Raalte’ ondertekend met SallandWonen, dat de huurwoningen zal realiseren.

Het verlies wordt met name veroorzaakt door de zeer hoge boekwaarde van de Hartkamplocatie. Daarnaast speelt ook mee dat eerder met SallandWonen is afgesproken dat inbreidingslocaties overwegend gebruikt moeten worden voor huurwoningen. Dergelijke locaties zijn er op dit moment niet veel. De voormalige locatie van de Hartkampschool is echter wel geschikt. De grondopbrengst bij ontwikkeling van huurwoningen is lager dan bij koopwoningen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat SallandWonen er acht huurwoningen zou realiseren. Op aandringen van het college is onderzocht of er meer woningen geplaatst konden worden. Dit om het verlies te beperken. Voor verschillende scenario’s is een financiële doorrekening gemaakt. Allemaal kwamen ze op verlies uit, ook in de variant met alleen maar koopwoningen.

Uiteindelijk is gekozen voor een scenario met acht huurwoningen en drie levensloopbestendige koopwoningen. Daarbij is er, zoals in het collegevoorstel van 2014 al was vastgelegd, rekening gehouden met de volgende uitgangspunten: grondgebonden woningen, voldoende parkeerplaatsen, ontsluiting op de Majoraan en een groene verbindingszone. De bestaande bomen blijven (grotendeels) staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.