Raalte goed uit de bus bij provinciale monitor

RAALTE – De gemeente Raalte is goed uit de bus gekomen bij de jaarlijkse monitor interbestuurlijk toezicht van de provincie Overijssel. Op de vijf getoetste domeinen: financiën, Wabo, Wro, archief en huisvesting statushouders, scoorde de gemeente de hoogste (groene) beoordeling.

De provincie oordeelde dat de begroting structureel in evenwicht is (en lijkt te blijven). De Wabo regelt de omgevingsvergunningen. De provincie is van mening dat Raalte voldoende in control is wat betreft beleid en uitvoering. Wel zijn er wat de Wabo betreft enkele verbeterpunten. De gemeente dient een actueel vergunnings-, toezicht- en handhavingsbeleid op te stellen voor de taken bouwen en ruimtelijke ordening.

Daarnaast was het jaarverslag niet tijdig ingeleverd. En net als alle andere gemeenten in Overijssel heeft Raalte het milieubeleid nog niet vertaald in een uitvoeringsprogramma. Wat de uitvoer van de Wro (Wet ruimtelijke Ordening) betreft, stelt de provincie dat de bestemmingsplannen in orde zijn en dat er voldoende capaciteit beschikbaar is voor toezicht en handhaving.

Ook op archiefgebied heeft de gemeente haar zaakjes goed op orde en datzelfde geldt voor de huisvesting van statushouders. Raalte heeft voldaan aan de wettelijke taakstelling van de tweede helft van 2018. Op 1 januari dit jaar liep de gemeente qua huisvesting één statushouder achter, maar dat bleek een papieren achterstand. De statushouder was in december al gehuisvest, maar dat werd pas in januari geregistreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.