Raalte dit jaar flink aan de slag met plannen centrum

RAALTE – 170.000 euro heeft de gemeente Raalte gekregen van de provincie Overijssel voor de ontwikkeling van een Stadsarrangement; uit te voeren activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit, leefbaarheid en kwaliteit van het Raalter winkelcentrum. En daar wil de gemeente nu mee aan de slag.

Dit jaar nog moet er een Kader Ruimtelijke Kwaliteit Centrum Raalte liggen, daarnaast wil Raalte dit jaar ook nog werk maken van de zogenaamde quick wins (managerstaal voor snel uit te voeren actiepunten, denk aan aankleding van de etalages van leegstaande panden, reiniging van de straten en aankleding van de straten met groen). Ook gaat Raalte dit jaar nog aan de slag met een groot marktonderzoek, waarmee de zwaktes en kwaliteiten van het Raalter centrum beter in beeld worden gebracht en er een beter beeld moet komen van de bezoekers van het centrum. Tenslotte komen er dit jaar nog werksessies van winkeliers, horecaondernemers, vastgoedeigenaren, centrummanager Henny Zomer en de gemeente. In 2020 wil Raalte een plan van aanpak opstellen voor een flinke opknapbeurt van de Grote Markt.

Minder leegstand

Het leegstandpercentage van winkelpanden in de gemeente Raalte is overigens vorig jaar afgenomen van 7 procent naar 5,7 procent. Daarmee scoort Raalte beter dan de Provincie (gedaald van 8,3 naar 8 procent) en het land (van 6,5 naar 6,1 procent). Ook qua winkelvloeroppervlak daalt de leegstand in Raalte. Op 1 januari 2018 stond 5,9 procent van het winkelvloeroppervlak leeg; per 1 januari 2019 was dat 4 procent. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Locatus. De faillissementen en ook heringebruiknames van dit jaar, zijn daarin overigens nog niet meegenomen.

1 REACTIE

  1. Zucht, daar gaan we weer. Is dit al niet duizend keer onderzocht..
    Voor de duizend-en-eerste keer dan betreffende quick wins:
    Verf op de Grote Markt! De panden moeten een kleurtje krijgen. Bijna allemaal. Creme wit, terracotta, grijs, antraciet zijn de veilige kleuren, altijd beter dan de schaamteloos trieste uitstraling van nu. Beetje blauw, rood of rose erdoor maakt het wat speelser. Maar goed. Dit wisten we al.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.