Raad Raalte ook geïnformeerd over grondaankopen onder twee miljoen

RAALTE – Het Raalter college heeft besloten om twee extra aanpassingen door te voeren in de nota Grondbeleid. Het Raalter college van B&W wil meer flexibiliteit krijgen bij het aankopen van grond voor (woning)bouwprojecten. Daarom was de nota eerder al gewijzigd. Na gesprekken met de raad volgen nu toch nog twee extra aanpassingen.

In de nota was opgenomen dat bij aankopen boven de twee miljoen de gemeenteraad een fiat moet geven. Die wil echter een actievere rol, ook bij aankopen onder de twee miljoen. Vandaar dat het Presidium van de raad nu bij aankopen onder de twee miljoen vooraf geïnformeerd zal worden.

In de nota stond bovendien dat het college bij de exploitatie van aangekochte gronden (voordat er gebouwd wordt, denk dus aan verhuur) streeft naar opbrengstmaximalisatie. Dat wordt gewijzigd in: “Voor locaties die lange tijd niet zullen worden ontwikkeld, wordt gezocht naar een financieel gunstig tijdelijk gebruik.” Daarbij zal dan dus ook de ‘maatschappelijke meerwaarde’ van het tijdelijk gebruik een rol spelen.

Met de nieuwe nota wil Raalte een situationeel grondbeleid bewerkstelligen. “Eerder hadden we een passief beleid”, vertelde wethouder Wagenmans eerder dit jaar. “We kochten pas als eerst de markt had geacteerd. Als die er duidelijk om had gevraagd. Maar de opgaves zijn nu zo groot, in bijna elke kern staan wel uitbreidingen op stapel, dat we meer flexibiliteit willen. Zo kunnen we sneller acteren op ontwikkelingen in de markt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.