Podiumdebuut Double Edged Razor in Eetcafé Boskamp

BOSKAMP – De formatie Double Edged Razor treedt op zaterdag 11 mei op in Eetcafé Boskamp. Dat betekent feest voor metalheads. Deze tributeband richt zich namelijk op de muziek van de twee klassieke metalbands Saxon en Judas Priest met het zwaartepunt met name op het oeuvre van de eerste band.

Het gaat om een nieuwe Sallandse band, die in Eetcafé Boskamp voor het eerst het podium betreedt. Double Edged Razor bestaat uit Gerrit Groot Roessink uit Raalte (zang), Herwig Schuiling uit Wijhe (gitaar), Bjørn Visser uit Wijhe (gitaar), Berend Stertjan uit Zwolle (bas) en Mark Rorije uit Raalte (drums). Grotendeels metalveteranen met al flink wat kilometers op de teller.

Saxon en Judas Priest zijn allebei Britse metalbands die al jaren meegaan. Saxon bestaat sinds 1977 en was met name in de eerste helft van de jaren tachtig een van de bekendste metalbands ter wereld. Maar de band trekt nog steeds overal volle zalen. Zanger Biff Byford en gitarist Paul Quinn zijn er al vanaf het begin bij. Verwacht hits als ‘Crusader’, ‘Strong Arm of the Law’ en ‘Denim and Leather’. Judas Priest werd zelfs al in 1969 opgericht. Blikvanger van de band is zanger Rob Halford, die met zijn enorme bereik een flinke stempel op het geluid van de band drukt. Gitaristen Glenn Tipton en KK Downing mogen we ook niet onbelicht laten, zij golden tijdens hun gezamenlijke verblijf in de band (Downing stopte in 2011) als een van de beste gitaartandems ter wereld.

De bezoekers mogen in Boskamp flink wat klassiekers van de band verwachten. Van ‘Breaking the Law’ tot ‘Riding on the Wind’ en van ‘Metal Gods’ tot ‘Living after Midnight’.
Aanvang is om 21.00 uur. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.