Home / Algemeen / OV-ambassadeurs leren ouderen reizen met openbaar vervoer

OV-ambassadeurs leren ouderen reizen met openbaar vervoer

RAALTE – De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom organiseren OV-ambassadeurs gedurende het hele jaar activiteiten in diverse gemeenten. Tijdens de proefreis op dinsdag 4 juni kunnen senioren oefenen met het reizen met de bus en de trein.

Op de stations wordt duidelijk uitgelegd hoe het in- en uitchecken met de OV-chipkaart werkt en hoe de kaartautomaat bediend moet worden. Er wordt ook geoefend met het laden van een reissaldo en het ophalen van verschillende producten.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Na aanmelding wordt je geïnformeerd over het exacte tijdstip en de opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.