Opnieuw veel diversiteit op Oud Hollandse Markten in Lemele

LEMELE – Het programma van de Oud Hollandse Markten in Lemele kent ook dit jaar veel diversiteit. Het bestuur is druk bezig geweest om diverse (oude) ambachtslieden, kunstenaars en handelaren naar Lemele te krijgen om hun waar aan te prijzen. Ook dit jaar is dat weer aardig gelukt. De markten vinden plaats op 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus.

Veel stands zijn bekend van vorig jaar, maar er zijn ook nieuwe. Dit jaar is er bijvoorbeeld een keur van oude auto’s op elke markt. Normaal staan ze weggestopt in garages en worden ze gekoesterd. Nu komen ze in het daglicht op de markt in Lemele.

Op het gebied van vervoer hebben is er ook een glas-in-lood vliegtuig op ware grootte. Verder zijn ook de klompenmaker, de houtsnijclub en de midwinterhoornblazers weer van de partij. Het Staphorster Stipwerk is ook te bewonderen, net als het knopen van wol en het vlechten van manden.

Voor de verkoop is er ook een divers aanbod: veel lokaal geproduceerd voedsel, zoals bier, kaas, stroopwafels en brood. Maar ook zelfgemaakte artikelen, zoals poppen, kaarten, edelstenen en vogelhuisjes. Ook aan vermaak is gedacht; elke markt wordt begeleid door twee muziekgroepen en/of dansgroepen, zoals De Bargzangers, Stuwzangers, Line Dancers, Koor zonder naam en een folkloristische dansgroep.

Voor de jeugd loopt Magic John met zijn magische talenten en ballonnen over de markt. Er is een speurtocht en een kraampje speciaal voor kindervermaak. Wie een leuk product heeft om aan de man te brengen op deze avonden kan mailen naar penningmeester@pblemele.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.