Open dag en muziek bij de Bökkers Mölle

OLST – De Bökkers Mölle in Olst is sinds kort weer terug in handen van de molenaarsfamilie Bökkers. Om dat te vieren houden Marina en Bastiaan Bökkers, al jaren de exploitanten van de bakkerij/lunchroom bij de molen, op zaterdag 11 en zondag 12 mei, niet geheel toevallig ook de Nationale Molen- en Gemalendagen, een feestelijk openingsweekend. Het zaterdagprogramma staat in het teken van een open dag; op zondag treden enkele muzikale acts op.

Op zaterdag 11 mei is de molen geopend voor bezichtiging. Op elke etage van de molen geven medewerkers op ludieke wijze uitleg over het werkproces. Er kan vrij in en uit gelopen worden in de maalderij, maar ook de bakkerij is vrij toegankelijk om het Nederlands boulangerie team aan het werk te zien.

Ook voor de kinderen is er van alles te doen en te beleven: een draaimolen, ballenbak, springkussen en zelfs een minibakkerij. De kok van de Bökkers Mölle laat proeven wat hij allemaal kan met vers gebakken brood. En natuurlijk wordt er gezorgd voor een drankje. De open dag duurt van 10.30 tot 16.00 uur. De entree is gratis. De winkel en de lunchroom zijn ‘gewoon’ geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Zondag vanaf 13.00 uur is het partytime. De bezoekers kunnen kijken en luisteren naar optredens van de 69 Comeback Band (rockabilly en rock’n roll), Bastiaan en zijn broer Hendrik Jan (bekend van de boerenrockband Bökkers, waarvan Bastiaan eerder ook deel uitmaakte) met een tribute aan Johnny Cash en ten slotte The Free Beer Bastards. De bands treden op in de laadruimte van een oude Scania-vrachtwagen. Het programma duurt van 13.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis. De winkel is al geopend vanaf 11.00 uur.

Een delegatie van het Nederlands Boulangerieteam ondersteunt deze dagen. De molen wordt nu echt weer gebruikt voor het malen van granen, die ter plekke worden verwerkt tot bakkerijproducten voor de winkel en lunchroom. Daarnaast verkoopt de Bökkers Mölle het meel ook aan groothandels en horeca.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.