Open Dag bij Aero Club Salland

LEMELERVELD – Op zaterdag 1 juni organiseert Aero Club Salland een open dag op het zweefvliegterrein bij Lemelerveld. De clubleden vertellen dan graag wat zweefvliegen inhoudt, hoe ‘vliegen zonder motor’ mogelijk is en wat daar allemaal bij komt kijken.

In de vliegsimulator kan iedereen op de grond al een voorproefje krijgen van het vlieggevoel. Wie dan de smaak te pakken heeft, kan ook – voor een gereduceerd Open Dagtarief – een echte vlucht maken. Het aantal vluchtmogelijkheden is echter beperkt, dus kom op tijd. Wie het eerst komt, het eerst vliegt.

In de gezellige kantine beginnen regelmatig rondleidingen met korte informatie over de club. Ook de vliegcondities en -mogelijkheden voor deze dag komen dan aan de orde. Daarna starten de rondleidingen over het zweefvliegterrein met informatie over bijvoorbeeld vliegtuigen, lieren en procedures. In de hangar wordt gedemonstreerd hoe zweefvliegtuigen gemonteerd en gedemonteerd kunnen worden voor vervoer in trailers.

Wie erover denkt om te gaan zweefvliegen, kan bijvoorbeeld kiezen voor een dagcursus met drie starts, of voor een cursus van één of twee weken met respectievelijk 15 of 30 starts. Een ideale manier om deze bijzondere hobby te leren kennen, zonder meteen een lidmaatschap voor langere tijd aan te gaan.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 1 juni tussen 11.00 en 17.00 uur aan de Langsweg 28 in Lemelerveld. Kijk voor meer informatie op staging2.aeroclubsalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.