Omdat sporten niet vanzelfsprekend is

RAALTE – Op 24 mei heeft het bord van Stichting Steun 22Q11 een prachtige plek gekregen op het wielerpark van de Sallandse wielervereniging CRT Raalte.

Stichting Steun 22Q11 zet zich in voor kinderen met het 22q11 syndroom. Het 22Q11 syndroom is na het welbekende downsyndroom het meest voorkomende syndroom. 1:2000 kinderen wordt geboren met deze genetische afwijking die wel 180 verschillende symptomen en kenmerken kent. CRT Raalte steunt vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid deze stichting met de campagne ‘omdat sporten niet vanzelfsprekend is’.

De voorzitter van Stichting Steun 22Q11 Kim van Bekkum zegt: “De kracht van herhaling is zo belangrijk, als we meer bekendheid en begrip willen krijgen. Door deze campagne landelijk te voeren en op veel plekken ons gezicht te laten zien, hopen we op meer steun.

Met een sportcampagne kunnen we breed insteken. Veel mensen sporten en zo bereiken we een groot aantal. Het is natuurlijk voor veel meer mensen niet vanzelfsprekend om te sporten. De club laat op deze manier zien maatschappelijk betrokken te zijn. Die samenwerking is mooi.”

Lees meer over deze Stichting Steun 22Q11 op: staging2.steun22q11.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.