Ode an die Freude op en rond de Nicolaasvleugel in Wijhe

WIJHE – Op zaterdagavond 11 mei heeft een aantal leerlingen van de pianolespraktijk Rianne Hoek van Dijke uit Wijhe, een grote variatie aan muziek laten horen op de recent aangeschafte concertvleugel in de inspirerende Nicolaaskerk in Wijhe. Er was veel belangstelling voor het concert. Twee jonge gastmusici, Sofia en Ildikó, verrasten het publiek met hun intermezzi. Rianne gaf steeds een korte toelichting bij de muziek.

De pianoleerlingen (beginners tot vergevorderd) schilderden muzikale composities van Pachelbel tot Einaudi, van Kuhlau tot Hishaishi. De jongsten, Cas en Chawila, improviseerden op de gedichten ‘Ssst een muis op zolder’ en ‘Zon, kom op zet je stralen aan, stuur de wolken naar de maan’. Faye van vier jaar koos voor een 4-mains met Rianne.

De prelude in cis-mineur opus 3 nr 2 van Rachmaninov werd indrukwekkend en technisch virtuoos neergezet door Doro. Verder was er uiteraard pianomuziek van Chopin te horen. Sam en Taleb hadden beiden een uitdagend stuk gekozen en maakten grote indruk met hun muzikale spel in Nuvole Bianche en One Summer’s Day. Variatie genoeg: Indy speelde Indaco van Einaudi met Anniek op de viool en Jan uit Genemuiden zong the Sound of Silence waarbij hij zichzelf op de vleugel begeleidde.

Sofia Asghari, een jonge talentvolle sopraan, bekend van o.a. Holland’s Got Talent, Superkids en het Prinses Christinaconcours, genoot ook zichtbaar van de heerlijke akoestiek in de Nicolaaskerk, terwijl het publiek ademloos luisterde naar een fantastische vertolking van Poor Wand’ring one van Sullivan. De jonge, klassiek gitariste Ildiko Snijders, winnares van de Gaudeamusprijs, speelde solo de Barcarole van Mangoré en begeleidde Sofia bij het lied I attempt from love’s sickness to fly van Purcell. Kim sloot het programma af met haar sonatine van Kuhlau.

Tot slot werd de Engelstalige versie van Ode an die Freude (Alle Menschen werden Brüder) van Beethoven uitgevoerd waarbij door alle aanwezigen enthousiast werd meegezongen. De deelnemers ontvingen allen een bloem gesponsord door Thomas Vloedgraven. Vrijwilligers werden door Rianne persoonlijk bedankt met een kleine attentie. De stichting Vrienden Nicolaaskerk Wijhe heeft dit concert mede mogelijk gemaakt en organiseerde de gezellige nazit, waarbij naast publiek en leerlingen ook de gastmusici en hun familie aanwezig waren. Een feestelijke afsluiting van een prachtig concert.

Kijk voor meer informatie op de websites: staging2.vriendennicolaas.nl  – staging2.riannehoekvandijke.nl

 

Foto: Gerrit Dijkslag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.