Nulse Feest wijzigt terrein, maar programma niet

Robert Koerhuis nieuwe voorzitter van dorpsfeest: ‘Het staat al als een huis’

DEN NUL – De organisatie van het Nulse Feest heeft in de persoon van Robert Koerhuis een nieuwe voorzitter gevonden, maar dat heeft weinig gevolgen voor het programma van het feest dat dit jaar plaatsvindt van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni. “Dat staat immers als een huis”, zegt Robert.

“Wat goed is kun je natuurlijk veranderen, maar daar hebben we dit jaar niet voor gekozen. Wel krijgt het feestterrein een andere indeling. We draaien de tent een slag. Zo komt het terras meer aan de wegkant te liggen en heeft iedereen op zondagmiddag beter zicht op het beachvolleybaltoernooi. Zo wordt het terrein wat compacter en het feest hopelijk nog gezelliger.”

Het programma begint vrijdagavond om 19.00 uur met het vogelschieten. De schutterskoning van vorig jaar lost het eerste schot (met een windbuks) en daarna mag iedereen proberen de houten vogel naar beneden te schieten. Robert: “Vorig jaar hadden we dat voor de eerste keer georganiseerd. Het werd goed ontvangen en het vormt een mooie opening van het feest voor jong en oud. We hopen er een mooie traditie mee in te zetten.”

Na afloop is er muziek van de coverband Lead (met hits van vroeger en nu, al dan niet in medleyvorm) en DJ Total Tommy. En, zo heeft de organisatie net bekend gemaakt, ook de Nulse zangeres Ellen Jannink treedt die avond rond half tien op. Zij presenteert dan haar nieuwste single.

Het programma gaat zaterdag om 10.00 uur verder met de jaarlijkse fietstocht. Inschrijving is vanaf 9.30 uur mogelijk in de tent. De deelnamekosten bedragen 5 euro (inclusief drinken en een broodje). De route meet ongeveer 30 km. Om 10.30 uur starten de kinderspelen (tot en met groep 5). Om 11.00 uur begint een koppeldarttoernooi in de tent (aanmelden vanaf 10.30 uur; deelnamekosten 15 euro per koppel). Om 15.00 uur volgt de jaarlijkse creatieve workshop. Ladies only. Wat er precies gaat gebeuren? Robert houdt zich wat op de vlakte. “Maar de workshop krijgt een wat ondeugend karakter.” De deelnamekosten bedragen 5 euro.

Sesam
Rond 21.30 uur start een feestavond in de tent met medewerking van de band Sesam Sensation. Met meer dan 2500 shows is Sesam Sensation met afstand de meest geboekte coverband van Nederland. Zangeres Yvon en zanger Ruud gaan voorop in de strijd en weten zich daarbij ondersteund door vier muzikanten. Muzikaal gezien vliegt het alle kanten op. Hits komen in een hoog tempo, al dan niet in medleyvorm, voorbij. Sesam Sensation kreeg eerder de award ‘Beste Partyband van Nederland’. DJ Total Tommy zorgt voor de verdere muzikale invulling van de avond. De entree bedraagt 10 euro (t/m 17 jaar 5 euro)

Extra veld
Zondag om 10.30 uur start de jaarlijkse trekkertoertocht (inschrijving vanaf 9.30 uur; deelnamekosten 7,50 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een lunch). Aangezien deze tocht dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt, krijgen alle deelnemers een klein aandenken. Om 11.30 uur begint de dorpsbrunch. Aanschuiven kost 4 euro (kinderen t/m 12 jaar 2 euro). Ideaal om alvast een goede bodem te leggen voor de middag.

Om 14.00 uur start het traditionele beachvolleybaltoernooi. De inschrijving is met 25 deelnemende teams al gesloten. “Dat zijn er vijf meer dan vorig jaar”, vertelt Robert. “Daarom introduceren we dit jaar een extra veld. Het ging heel hard met de inschrijvingen. Die konden we binnen no-time sluiten. Dat betekent dat er minimaal honderd mensen mee doen. We hopen dus ook op veel publiek.“

Bier & Wein Fest
Het daaropvolgende afsluitende feest heeft als thema ‘Bier & Wein Fest’ meegekregen. Dat betekent feesten in Tiroler en/of Oktoberfest-sferen. Vanaf 17.00 uur treedt zanger Daniël Oostra op. De vaste zondag-DJ’s zorgen voor de verdere muzikale invulling. Zo rond een uurtje of elf mag Robert de stekker eruit trekken.

Voor meer informatie en/of inschrijving zie staging2.nulsefeest.nl.

Foto: Sesam Sensation treedt zaterdagavond op tijdens het Nulse Feest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.