Maandenlange celstraffen voor Zwollenaren die vochten bij Laag Zuthem

LAAG ZUTHEM – Vier Zwollenaren zijn veroordeeld tot celstraffen van twee tot vijf maanden. Volgens de rechter deden de mannen eind mei 2018 mee aan een grote georganiseerde knokpartij in Laag Zuthem.

Dat meldt RTV Oost.

Opvallend is dat de veroordeling hoger is dan de eis. De rechter heeft het zwaarder beoordeeld omdat de grote vechtpartij tegen een Duitse groep op een openbare plek was. Daarnaast vindt de rechter dat het gevecht met voetbal in verband wordt gebracht, dat ‘besmeurt’ de sport. Ondanks dat geen van de vier een seizoenskaart van PEC Zwolle heeft.

De verdachten, mannen van 36, 38, 40 en 24 jaar, zijn het niet eens met die lezing, liet de advocaat in de rechtbank weten. Hij noemt het sport en spel, daarbij is volgens hem het gevecht bewust op een locatie gepland waar de groepen niet worden gezien.

Ook is er volgens de strafpleiter geen sprake van een onbeheersbare geweldsituatie. Er zouden regels gelden bij de vechtpartij, deze zouden door omstanders worden gehandhaafd. De drie aanwezige verdachten hebben allen aangegeven in hoger beroep te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.