Luttenbergers mogen mening geven over bouwlocaties

RAALTE – Tot en met donderdag 23 mei kunnen inwoners van Luttenberg hun voorkeur aangeven voor een van de drie mogelijke woningbouwlocaties waarop de gemeente het voorkeursrecht heeft gevestigd. Dat kan hier. Gevraagd wordtom de voorkeur te beargumenteren.

Wethouder Wout Wagenmans: “De onlangs uitgevoerde locatiestudie resulteerde in drie kansrijke locaties. We bepalen graag samen met het dorp welke locatie het gaat worden. Het gaat immers om de leefomgeving van de Luttenbergers. De inwoners zijn nu aan zet.”

Afgelopen maandag ging de gemeente Raalte tijdens een informatieavond in Elckerlyc dieper in op de drie locaties. Het gaat om de locaties Elskampweg, Lemelerweg en Luttenbergerweg. De locaties worden de komende periode nader onderzocht door onder andere externe partners, zoals de veiligheidsregio en het waterschap. De gemeente neemt deze beoordeling en de input van het dorp mee bij het opstellen van het advies over de locatiekeuze.

Het advies wordt naar verwachting na de zomervakantie aangeboden aan het college en de gemeenteraad. De besluitvorming over de te ontwikkelen nieuwbouwlocatie ligt bij de gemeenteraad.

Foto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.