Literair Festival Wijhe groot succes

WIJHE – Vanuit de bibliotheek Wijhe werd afgelopen weekend voor het derde jaar een Literair Festival georganiseerd. In een uitverkochte zaal van het oude gemeentehuis van Wijhe aan de Langstraat werden diverse optredens verzorgd.

Centraal stond de Iraanse schrijver Kader Abdolah. Op een enthousiaste en bevlogen wijze vertelde hij over zijn verblijf in Nederland en het schrijven in de Nederlandse taal. Vooral citeerde hij uit zijn boek “Papagaai vloog over de IJssel”. In dit boek beschrijft hij zijn verblijf in Zalk en Zwolle. Vragen van het publiek werden met veel gevoel voor humor en flair beantwoord.

Loes van der Meer en Gerard Busch droegen gedichten voor, geïnspireerd door hun reiservaringen in Iran. Ook Rika Slikker en de Raaltense dichteres Sanne Haarsma citeerden uit hun poëziebundels. Het programma werd afgewisseld door muziek van de Wijhese troubadours Hans Payens en Thom Letteboer.

Opvallend was de muzikale ondersteuning van het klarinetkwartet van de Wijhese harmonie. Zij zorgden voor een stemmig begin- en slotakkoord.

Foto: Jan van Aefst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.