Leerlingen Carmel College Salland in debat over energieopgave Raalte

RAALTE – Op donderdag 6 juni debatteren leerlingen van het Carmel College Salland over de duurzame energieopgave in Raalte. Tijdens het openbare debat wordt duidelijk voor welke klus wij als samenleving staan als het gaat om duurzame energie. Inwoners van Salland zijn van harte uitgenodigd het debat bij te wonen en te kijken welk steentje men zelf kan bijdragen en wat het kan opleveren. Het belooft een enerverende avond te worden.

Het welkomstwoord komt voor rekening van burgemeester Martijn Dadema. Na de inleiding door Leander Broere van Natuur en Milieu Overijssel, over onder andere de energieopgave in de gemeente Raalte, gaan de leerlingen met elkaar in debat aan de hand van stellingen. Op basis hiervan kan iedereen zijn of haar eigen beeld en standpunt vormen over dit onderwerp. Wethouder Frank Niens vormt samen met Leander Broere en Peter Moorman de jury.

Voor en na afloop van het debat kunnen bezoekers bij verschillende stands in gesprek met de energievakmannen van het Energieloket Salland, energiecoöperatie Endona en de gemeente Raalte. Zij vertellen graag meer over duurzame energie in en om het eigen huis.

Actief burgerschap

Carmel College Salland en de gemeente Raalte werken samen om jongeren meer te betrekken bij de omgeving waar zij wonen. Vanuit deze samenwerking zal er elk jaar een maatschappelijk onderwerp centraal staan waar leerlingen zich mee bezig gaan houden.

Programma

Om 19.00 uur is iedereen welkom bij het Carmel College Salland, Hofstedelaan 4. Het debat start om 19.30 uur. Rond 21.00 uur is het afgelopen en is er nog tijd om langs de stands te lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.