Leerlingen Carmel College actief voor Stichting ALS op de weg

RAALTE – Op woensdagmiddag 29 mei houden de leerlingen van het vmbo van Carmel College Salland, een goede doelen actie voor ‘ALS op de weg’. Leerlingen ondernemen allerlei activiteiten om sponsorgelden in te zamelen. Aan het eind van de middag wordt het eindbedrag bekend gemaakt.

Leerlingen halen alles uit de kast. Zo gaan twaalf leerlingen en drie begeleiders van 16 tot 21 juni naar Frankrijk om de Mont Ventoux te beklimmen: 22 km naar de top van de berg. Op 28 mei houden de leerlingen een 24-uurs marathonactie op school. Tijdens de 24 uurs marathonactie zijn er allerlei activiteiten voor de leerlingen én ze moeten spinnningfietsen 24 uur in beweging houden. Tijdens de actiemiddag op 29 mei kunnen leerlingen kiezen uit drie sportieve onderdelen: wandelen, fietsen of zwemmen. Ook op het schoolplein zijn er diverse andere activiteiten. Voor al deze activiteiten worden uiteraard sponsoren gezocht. De leerlingen gaan voor een recordbedrag.

ALS is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Er is onvoldoende of geen werking van de spieren, waardoor men steeds meer problemen krijgt met bewegen, praten, slikken en ademhalen. Stichting ALS op de weg heeft als doel om mensen met de ziekte ALS te ondersteunen bij het zo lang mogelijk optimaal functioneren in de maatschappij. Hiervoor zijn vaak aanpassingen en hulpmiddelen nodig die buiten de vergoeding vallen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), zorgverzekeraar of UWV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.