Leerlingen Cappellenborg Wijhe duiken de keuken in tijdens Foodcamp

WIJHE – Leerlingen van de Cappellenborg uit Wijhe deden onlangs mee aan het eerste Foodcamp op boerderij De Riet in Olst. De leerlingen konden samen met Leon Ripperda koken met producten uit de eigen moestuin. Het verhaal achter de producten werd verteld door Tom en Ellis Lugtenberg.

Vanuit Jong Leren Eten (JLE) werd met belangstelling naar het project gekeken. In een 3-jarig programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken, willen zij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met voedsel. Dit met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. “Er is weinig aanbod voor voortgezet onderwijs op dit vlak”, geeft Wietske Huisman van JLE Overijssel aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.