Huize Middele stelt beelden uit Zimbabwe tentoon

WESEPE – In de Engelse tuin van Huize Middele in Wesepe is vanaf Hemelvaartsdag een expositie te zien van zo’n zeventig beelden uit Zimbabwe. Elke vrijdag, zaterdag en zondag in juni (en Hemelvaartsdag) van 13.00 tot 17.00 is de tuin geopend en kunnen de beelden bewonderd en eventueel gekocht worden.

De beelden staan veelal in het teken van de vrouw. Een gedeelte van de opbrengsten is namelijk bestemd voor een vrouwenproject in Zimbabwe. Voor de vrouwen wordt daar een veilige plek gecreëerd omringd met muren waar zij hun opbrengsten van het land kunnen verkopen. Nu moeten ze dat nog langs de kant van de weg doen. Hans van Belle, eigenaar van een galerie in Nederasselt heeft de beelden geïmporteerd. Hij is getrouwd met Alice Musara uit Zimbabwe die zelf ook kunstenares is. Een aantal beelden is dan ook van haar hand.

“We hebben zelf de beelden uitgezocht want we willen zorgen voor veel variëteit”, vertelt Elly Thijs van Huize Middele. “Het is ruim tien jaar geleden dat velen in Zimbabwe begonnen te hakken en beelden maakten. Daar is een aantal zeer getalenteerde kunstenaars opgestaan. Het is ongelooflijk hoe niet geschoolde mensen de mooiste dingen maken.” Huize Middele is te vinden aan de M. van Doorninckweg 23 in Wesepe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.