Herman Heijermans met ‘Sterke Bloesem’

OLST – Toneelvereniging Herman Heijermans uit Olst brengt op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei het toneelstuk ‘Sterke Bloesem’ op de planken in het Holstohus. Centraal staat de beauty- en kapsalon van Trudy in het kleine dorp Steenbeek.

Met de vriendinnen Claire en Louise en Trudy’s buurvrouw Marleen heeft zich een hechte club gevormd rondom de salon. Deze markante vrouwen delen niet alleen hun levenservaringen met elkaar, maar ook de dorpsroddels, waarbij zij wrange humor niet schuwen. Het verhaal begint als Chris, de dochter van Marleen, besluit om zwanger te worden. Dit tegen het advies van haar artsen in. Ze lijdt namelijk aan een ernstige vorm van suikerziekte. Die keuze heeft de nodige consequenties. Vanuit deze context ontwikkelt zich een verhaal over liefde, vriendschap, verdriet en kracht. Wie denkt dat de cast uit uitsluitend vrouwen bestaat, heeft het mis. Ook de man van Marleen, John, heeft een rol in ‘Sterke Bloesem’. Tussen de scènes door geeft hij op een grappige manier zijn visie vanuit een mannelijk perspectief. Hierdoor is het stuk niet alleen voor vrouwen, maar juist ook voor mannen zeer herkenbaar.

De regie is in handen van Gerida van Gerrevink. Even dreigde het hele toneelstuk in het water te vallen, toen twee speelsters wegens persoonlijke omstandigheden kort na elkaar uitvielen, maar de groep liet zich, net zoals hun fictieve personages, niet kennen. Invalster, Yvonne Wichers Schreur, leerde binnen een week de tekst van Trudy uit haar hoofd en maakte zich de rol algauw eigen. Gerida zelf kroop in de huid van Marleen en het stuk was gered.

Aanvang is beide keren om 20.00 uur (zaal geopend vanaf 19.30 uur). Kaartjes kosten 10 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor donateurs en kinderen tot en met 12 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en in de voorverkoop bij kantoorboekhandel Korten en tankstation OK/Calpam in Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.