Herbert Heuvink eerste clubkampioen dynamic tennis bij TTV Wijhe

WIJHE – Afgelopen maanden deden bijna 30 leden van TTV Wijhe mee aan de clubkampioenschappen dubbelspel dynamic tennis. Afgelopen maandag kwamen de acht beste spelers in actie tijdens de finale. Herbert Heuvink bleek daarin net iets sterker dan Willy Beltman en Nick Heuvink en werd zo de eerste clubkampioen dynamic tennis (dubbelspel) in Wijhe.

Dynamic tennis bestaat al ruim tien jaar in Wijhe. Naast negen groepen recreatiespelers en twee competitieteams was er nog geen eigen toernooi voor dynamic tennisspelers. Uit peiling onder de bijna 60 spelers (van de 106 leden) bleek de belangstelling groot. Dit voorjaar werd daarom het allereerste WK dynamic tennis dubbel georganiseerd.

Alle spelers speelden tijdens twee voorronden zes wedstrijden, waarbij loting bepaalde wie de partner en tegenstanders waren. De acht spelers met het hoogste puntenaantal speelden in de finale nog vier wedstrijden. De scores van de voorronden en finale werden vervolgens opgeteld.

Het publiek genoot van veel spannende wedstrijden met prachtige en lange rally’s. Het bleef spannend tot het eind. De beslissing viel pas in de allerlaatste ronde toen Herbert Heuvink (met Gerrit Schuurman) met 21-19 wist te winnen van Willy Beltman (met Jos Bergevoet).

Eindstand:
1) Herbert Heuvink (207)
2) Willy Beltman (199)
3) Nick Heuvink (94)
4) Rudi Kingma (93)
5) Ben Ruiter (185)
6) Gerrit Schuurman (172)
7) Jos Bergevoet (166)
8) Vincent Jansen (164)

Foto: van links naar rechts: Nick Heuvink, Herbert Heuvink en Willy Beltman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.