Heino komend weekend in teken van Kunstroute

HEINO – In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni staat Heino en omgeving weer in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Ruim twintig (professionele en amateur) kunstenaars openen hun ateliers of laten op andere locaties hun werk zien. Daarnaast is er muziek van het Heino’s Mannenkoor en The New American Farmers met blues op cigar box gitaren.

De verschillende locaties zijn beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De route is gratis verkrijgbaar bij het Dorpshuus en meet ongeveer 10 km (geschikt voor auto en fiets en in het centrum om te wandelen). Kinderen en ouderen hebben bij de voorbereidingen voor de Kunstroute Heino een grote rol gespeeld. Bewoners van het Wooldhuis hebben onder leiding van Roely Jansen, Rie Horstman en Marry Wijermars kleurrijke buitenobjecten gemaakt. De kinderen van de basisscholen in Heino konden een workshop volgen onder leiding van Cigar Box Henri (Grootenhuis) om van restafval een snaarinstrument te maken. Al deze resultaten zijn beide dagen te bewonderen in het Kindermuseum in het Dorpshuus Heino, waar tevens een kleine kunstmarkt is.

Noreen Riepma verzorgt beide dagen tussen 11.00 en 13.00 uur een inloop workshop tekenen in Theater Podium. Henne Neppelenbroek draagt beide dagen gedichten voor in bungalow 16 van Park Old Heino. De deelnemers komen ook langs de vijver bij het Wooldhuis, waar amateurkunstenaar Herman Vrielink uit Raalte zo’n veertig schilderijen en ‘bewegende’ beelden exposeert. Daarnaast doen ze ook het Rozendael, landgoed de Vlaminckhorst en de biologische boerderijwinkel van Kleinlangevelsloo aan.

Projectkoor
Verder zijn er ook gratis dag-specifieke activiteiten. Nanda Jansen of Lorkeers verzorgt op zaterdag een doorlopende zeefdrukworkshop in Fleurissant aan de Dorpsstraat 5. The New American Farmers (onder leiding van ‘Cigar Box’ Henri Grootenhuis) verzorgen die dag om 12.30, 14.00 en 15.30 uur sessies bij Theater Podium. Op zondag is er daar tussen 14.00 en 16.00 uur een inloopworkshop tape-art. De deelnemers maken onder begeleiding een eigen kunstwerk met verschillende kleuren tape en plakband. Het Heino’s Mannenkoor treedt op zondagmiddag twee keer op in de Nicolaaskerk (om 14.30 en 15.30 uur) en brengt een programma met opera- en musicalliederen. Voor de gelegenheid is een klein projectkoor opgericht dat het Heino’s Mannenkoor zal versterken.

Voor meer informatie zie staging2.dorpshuusheino.nl en Facebook: Kunstroute Heino. De Kunstroute Heino is een onderdeel van de WAK Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.