Handballen zonder sporthal!

LETTELE – Het is net niet gelukt dit seizoen. Dames 1 van HV Lettele stond lang bovenaan, maar kwam uiteindelijk één overwinning tekort, om uit de hoofdklasse naar de tweede divisie te promoveren. Het zou een prachtprestatie zijn geweest voor het Sallands dorp met enthousiaste handbalvereniging en al bijna even fanatieke aanhang die hun meiden telkens aanmoedigen tijdens de thuiswedstrijden in Bathmen.

In Bathmen?! Ja in Bathmen! Daar was HV Lettele dit seizoen schier onverslaanbaar. Daar werd een prachtige presentatie gehouden van de nieuwe tenues en trainingspakken, aangeboden door de hoofdsponsors Bouwbedrijf Klunder, en Valans accountancy.

Allemaal in Bathmen want Lettele beschikt zelf niet over een sporthal. Er staat er wel een maar daar kan maar een half veld in. Zelfs met de trainingen is het eigenlijk al een probleem, want alle  maten zijn anders dan bij een gewoon handbalveld. Bijvoorbeeld het oefenen van een snelle break-out, iets wat de handbalsport zo flitsend maakt, is in het zaaltje van ‘De Spil’ aan de sportweg in Lettele niet mogelijk zonder met je hoofd tegen de muur te lopen. Maar het is roeien met de riemen die je hebt, dus doet men het er maar mee.

Alle wedstrijden van jeugd tot senioren worden in buurdorpen gespeeld. Meestal bij ABS in Bathmen maar bijvoorbeeld de Dames Recreanten moeten steevast voor hun thuiswedstrijden uitwijken naar het Gelderse Gorssel op donderdagavond om 21.30 uur. Er is in de regio bijna geen mogelijkheid voor een vereniging als Lettele om een sporthal met de juiste afmetingen te vinden voor bijvoorbeeld de training van het eerste team op een dinsdag en/of donderdagavond.

Sportcomplex ‘De Spil’ heeft enkele jaren geleden een grote metamorfose ondergaan. Er is door een nauwe samenwerking van een grote groep vrijwilligers uit het dorp en Bouwbedrijf Klunder uit Raalte een prachtig Kulturhus gebouwd. Elke week is ‘De Spil’ het bruisende  centrum van veel activiteiten. Van buitenschoolse opvang tot oefenruimte voor de fanfare, van yogales tot dagbesteding voor ouderen. Er wordt samen gegeten en er is natuurlijk steeds de sport voor jong en oud. Het plaatje zou helemaal af zijn wanneer er een paar spantjes bij de sporthal aangebouwd konden worden. Dan zou het sporthal tekort in de regio wat verminderen. De kleedruimtes van De Spil, die er al zijn, zouden beter benut kunnen worden. Dan zou HV Lettele thuiswedstrijden ook echt in Lettele kunnen spelen.

Zoals meestal gaat het om het financiële plaatje. Het is dus te hopen dat de provincie of Gemeente Deventer een keer een meevaller zal hebben (van laten we zeggen 4 miljoen). Een fractie daarvan zou al genoeg zijn om veel mensen in het Sallandse pareltje, Lettele heel gelukkig te maken.

 

Ingezonden door: Mark te Boekhorst

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.