Haarles Feest nu helemaal gratis toegankelijk

Inschrijving voor populaire en nieuwe programmaonderdelen binnen no-time vol

HAARLE – De inschrijving voor de jaarlijkse pubquiz tijdens het Haarles Feest ging dit jaar zo hard, dat de organiserende stichting niet op tijd de opgave kon sluiten.

“Binnen drie minuten zaten we vol. Sterker nog toen hadden we al 107 ingeschreven teams, in plaats van het maximum van honderd”, vertelt Nick Bloeme namens de organisatie van het Haarles Feest, dit jaar van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei. “Dus die zeven extra teams laten we ook maar meedoen.”

Het tekent de populariteit van het feest. Want ook met de inschrijving voor de nieuwe spelactiviteit ‘Haarle is het Spoor bijster’ op donderdagavond en het beachvolleybaltoernooi op zaterdagmiddag ging het hard. “Voor ‘Haarle is het Spoor bijster’ zaten we binnen no-time op het maximale aantal van 26 teams”, vertelt Nick. “Hetzelfde geldt voor het beachvolleybaltoernooi. Daarvoor hebben we zelfs de capaciteit vergroot, zodat er dit jaar 36 in plaats van dertig teams meedoen. Anders belanden zoveel mensen op de reservelijst. Wat doe je er dan mee? Wij zien liever dat zoveel mogelijk mensen meedoen.”

Het is ook wel eens anders geweest bij het Haarles Feest. Een jaar of tien geleden had het feest qua populariteit flink ingeleverd. Zowel wat betreft de publieke belangstelling als de animo om mee te helpen met de organisatie. “Maar we hebben jaren geleden besloten om het feest organisatie-technisch anders in te richten”, vertelt Nick. “We hebben nu werkgroepen die zorg dragen voor specifieke programmaonderdelen. Zo kunnen we meer aandacht schenken aan de verschillende programmaonderdelen en komt alles nu beter uit de verf. Wij hebben dit jaar acht nieuwe leden erbij gekregen die het team versterken. Voornamelijk jongeren. Dit zegt ook zeker wat over de betrokkenheid van de mensen in het dorp. Vooral omdat het de laatste jaren lastig was om mensen er bij te krijgen.”

Muntprijs
Op ‘Haarle is het Spoor Bijster na’, is het programma grotendeels hetzelfde gebleven. Datzelfde geldt, zo meldt Nick trots, ook voor de muntprijs (2 euro). Sterker nog, het gaat inmiddels zo goed met het feest (en de animo van sponsoren om al dan niet in natura een steentje bij te dragen), dat de organisatie dit jaar heeft besloten om op zaterdagavond geen entree meer te vragen. Dat betekent dat het Haarles Feest dus helemaal gratis toegankelijk is.

“En dan hebben we ook nog een speciale taxi-actie op Facebook. We bieden in totaal negen vriendengroepen een gratis retour met een taxibus aan. Allemaal mogelijk gemaakt door sponsoren die drie busjes ter beschikking hebben gesteld.”

Geïnvesteerd
Dat het Haarles Feest de loop erin heeft, betekent niet dat de organiserende stichting nu achterover gaat leunen. “Het is nooit goed zoals het is. Je moet blijven vernieuwen, anders boer je achteruit. We hebben dit jaar extra geïnvesteerd in het muzikale programma, onze bouwploeg heeft weer extra dingetjes gemaakt voor het terrein, we hebben voor het eerst een shotjesbar en, dat is ook leuk, een photobooth.

Daar kun je zaterdagavond tegen een vrijwillige bijdrage foto’s laten schieten van jou en je maten. Allemaal pruiken, brilletjes en andere attributen erbij. Gewoon lekker met je dronken harses erin, zodat je de volgende dag nog weet wat je gedaan hebt.” Nick herstelt zich en de echte PR-man in hem komt weer naar voren. Lachend: “Schrijf dat maar niet op. Zeg maar dat je je met je maten op een leuke manier op de gevoelige plaat kunt laten vastleggen.”

Programma
Het Haarles Feest begint donderdagavond om 20.00 uur met ‘Haarle is het Spoor bijster’. Een spel- en activiteitenshow die geënt is op de escaperoom en populaire programma’s als Wie is de Mol en Expeditie Robinson. Hoofdzakelijk in de tent, maar Nick sluit niet uit dat de bezoekers ook naar buiten moeten.

Vrijdag om 16.00 uur gaat het programma verder met de opening van de kermis en de vrijdagmiddagborrel. Om 20.00 uur begint de pubquiz. Iedereen is welkom. Hoewel de tent gevuld is met quizspelers, zijn de drie pagodetenten voor de grote tent gewoon geopend voor het publiek. Na afloop volgt de A-Meezing avond met DJ Blonde Geert. Dat betekent hits van ABBA, de Toppers, Queen, Hazes en vele andere artiesten.

Beatcrooks
Het zaterdagprogramma begint om 9.00 uur met de jaarlijkse rommelmarkt/braderie. Om 10.00 uur volgt een kindervoorstelling van Dolf Moed. Voor de oudere kinderen is er een vossenjacht. Om 13.00 uur begint het beachvolleybaltoernooi en om 14.00 uur gaat de jaarlijkse Truckrun van start (inschrijving al gesloten). Voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 is er een casinospel. ’s Avonds is er muziek van de Beatcrooks en Luftwaffel; allebei DJ-acts met een hoog stamp- en feestgehalte.

Zondag om 9.00 uur kunnen vroege vogels starten aan een MTB-tocht van 25 of 40 km over de Sallandse Heuvelrug. Om 10.00 uur volgt de jaarlijkse Ker(k)mis in de feesttent. Om 12.30 uur start de jaarlijkse dorpsbrunch. De Alive Band zorgt al vanaf 13.30 uur voor muziek. De in Raalte woonachtige stuntman Chuck Borden verzorgt vanaf 14.00 uur een stuntshow.

De Alive Band speelt de hele middag door en ook Zwarte Jannes en Feest DJ Harry zorgen tot een uurtje of negen voor muziek. De echte feestneuzen kunnen daarna nog een (paar) afzakkertje(s) nemen bij de officieuze afterparty in Café de Droadnagel. Kijk voor meer informatie op staging2.haarlesfeest.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.