Gewoon Carolien: Uit de comfortzone

Mensen die leven vanuit het gevoel (ziel), vinden verhalen, over het algemeen saai. De beleving zit er niet bij. En dat vinden wel steeds meer mensen belangrijk.

En natuurlijk maakt elk mens wel eens verhalen. Ik ervaar dan een soort van wolk om het hoofd, een energie van onverwerkte emoties, daarover denken en nog meer denken. Dat is maar een klein deel van ons mens zijn. Deze mens met wolk kan alleen de wereld op dat moment niet helder bekijken.

Een mevrouw is zich dat ook steeds meer bewust; “Laatst heb ik een avond bezocht, waarin de “leider” van de avond alleen maar praatte in theorietjes en “Ik denk dat, ik denk zus”. Ik ben erop ingegaan; ‘wat voel je erbij, je vertelt mogelijke waarheden, theorieën, maar hoe heb jij die ervaren? Het komt niet bij me binnen” …. ( ik kan het niet voelen, ik kan jou niet voelen). Ze voelde dat ze vanuit haar hart sprak, maar ‘de leider’ leek zichzelf klein te maken en was enorm gekwetst/ teleurgesteld en kon daar niet mee overweg. Dit was voor de mevrouw die graag iedereen het naar de zin wil maken, moeilijk om te ervaren. Maar ze besloot te denken; ‘ík kan er niks mee’ en de aandacht op zichzelf te richten en te genieten van het bij zichzelf zijn.

Op dat moment komt er een verandering. Er gebeurt iets in de groep, er verschuiven dingen. Eerst lijkt er een soort weerstand naar de mevrouw; de meeste mensen houden niet van verandering en zij doet anders dan de gebruikelijke manier. De mevrouw observeerde het, maar genoot ook van de vrijheid die zij zichzelf gaf. Een best proces die avond. De leider mag andere keuzes maken en ook de mevrouw. Gaat ‘de leider’ van het groepje delen vanuit ervaring, of blijft hij vanuit zijn hoofd dingen delen.

De mevrouw voelt dat ze niet echt bij deze groep hoort. Zij gaat weer haar eigen weg. Ze gaf aan dat ze zich na het noemen machtig voelde. Het woord Macht heeft een negatieve lading. Is het macht? Of juist kracht of invloed? ik ervaar invloed. Als een mens de mond open doet in dat wat hij/zij ervaart/ beleeft , dan is er een invloed op anderen. Soms reageren mensen erg onplezierig daarop, zoals de mevrouw opmerkte. De dame gaat buiten de comfortzone van de groep. Er is de mogelijkheid van invloed /bewust wording dat de balans tussen denken en voelen niet in evenwicht is die avond, mogelijk bij ‘de leider’. Kansen om uit de comfortzone te gaan.

Kijk op staging2.carolienjonkman.nl of reageer via;info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.