Gewoon Carolien: Na Pasen en de brand in de Notre Dame

Reactie op voorgaande column.

Mensen kiezen nog vaker hun eigen weg en vormen hun eigen mening, hun eigen waarheid. Mensen worden steeds meer onafhankelijk en laten zich niet zomaar wat aanpraten door anderen. Steeds meer worden mensen met hun talenten op een positieve manier benaderd.

Ik denk aan de winnaar van Voice kids, de 11 jarige Silver, die zich gemakkelijk op het podium beweegt, fantastisch zingt, sociaal respectvol en spontaan reageert op de volwassenen en met zijn 11 jaar al een paar jaar van het gymnasium geniet. Er wordt nog even bewust genoemd dat hij bijzonder is en daarmee geven wij Nederlanders aan dat het belangrijk is dat kinderen hun uniek zijn beseffen en hun talenten ontwikkelen.

Ook bij de andere finalisten, bijvoorbeeld de 14 jarige Robin, boom van een jonge kerel die make up draagt en halflang haar heeft, wordt naast zijn zangtalent- zijn authenticiteit aangegeven als belangrijke onderscheiding. Hij is al wat ouder dan Silver, en laat, ook met de andere twee finalisten, een mooie spiegel zien van gelijke rechten EN  gelijkwaardigheid / eenheid van het mannelijke en vrouwelijke in elk mens. Dus ook ‘vrouwelijke’ talenten alsvoelen, aanvoelen, invoelen, meeleven op vele dimensiesen het vermogen om schoonheid te herkennen en waarderen. Ook zien we;  Samen genieten, jeZelf zijn en elkaar opbouwen, waardoor iedereen vol overgave gaat zingen en entertainen en een mooie show maakt.  

Er werd nog even wat aandacht besteed aan jaloerse reacties, negatief praten op sociale media. Volwassenen waren grof en asociaal. Afzetten, oordelen leidt tot het verlies van de eigen innerlijke krachten, het eigen onbevangen getalenteerde deel dat niet beperkt wordt door opvoeding, cultuur en/of genen en werd bij de Voice sterk afgekeurd. Fijn! Deze kinderen helpen mij en veel mensen nog weer meer te vertrouwen op de eigen autoriteit, de eigen innerlijke waarheid.

Vrijwel iedereen die iets waardevols te brengen heeft, kan zichzelf manifesteren aan de wereld, en steeds meer mensen ontdekken dat ze inderdaad iets waardevols te bieden hebben. Grote starre organisaties waar nog een dominante hiërarchie is, hebben nog wat problemen. Organisaties waarin de waarde van het individu wordt erkend en originaliteit wordt aangemoedigd, worden steeds succesvoller. Ja, ik geloof dat wij mensen meer in harmonie met ons zelf en de aarde leven in steeds meer vrede en voorspoed.

Graag begeleid ik je ook naar je talenten;info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.