Gemeente Olst-Wijhe al goed op weg met Energievisie

OLST/WIJHE – Het landelijke Klimaatakkoord leidt tot grote opgaven in gemeenten en provincies. Zo moet er op grote schaal duurzame elektriciteit worden opgewekt en moeten er duurzame alternatieve gevonden worden voor het verwarmen van woningen. Nederland is opgedeeld in dertig regio’s die elk aan de slag gaan met de regionale energietransitie (RES). Olst-Wijhe is ingedeeld in ‘West-Overijssel’.

“De energietransitie is een enorme opgave die iedereen gaat zien en voelen. We moeten belangrijke keuzes maken, die impact hebben op onze leefomgeving en het landschap in onze regio”, zegt wethouder Marcel Blind. Blind is tevens voorzitter van de Stuurgroep Energie Strategie West-Overijssel.

In Olst-Wijhe is al anderhalf jaar gewerkt aan een gemeentelijke visie voor de grootschalige opwek van zonne- en windenergie. “Het is fijn dat wij dit proces al hebben doorlopen met onze inwoners. Er zijn zeker zestien bijeenkomsten geweest waarin we in gesprek zijn gegaan over hoe en waar windmolens en zonnevelden mogelijk gemaakt kunnen worden in onze gemeente. Hier hebben we ruim de tijd voor genomen. Eigenlijk hebben wij dus al het nodige voorwerk gedaan voor de regionale energietransitie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.