Fundatie Summerstage bij Kasteel het Nijenhuis

HEINO/ZWOLLE – Van 14 tot en met 16 juni vormt de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis, tweede locatie van Museum de Fundatie, het podium voor een reeks buitenconcerten. Op het programma van de Fundatie Summerstage staan optredens van pianist Michiel Borstlap met dansers van het Scapino Ballet, Yuri Honing en zijn Acoustic Quartet en het Orkest van het Oosten met rapper Sticks.

In de historische coulisse van de kasteeltuin wordt een groot podium geplaatst, waarop de optredens plaatsvinden. Het programma begint vrijdag 14 juni om 20.00 uur met een concert van Michiel Borstlap. Borstlap is een virtuoze pianist die jazz mengt met klassiek en eigentijdse invloeden. Hij voert zijn mooiste werken uit én bij enkele stukken wordt hij vergezeld door de dansers van het Scapino Ballet.

Zaterdag 15 juni om 20.00 uur volgt een concert van Yuri Honing & Acoustic Quartet. Zwoele saxofooncomposities van drievoudig Edison-winnaar Yuri Honing, die met zijn gelauwerde kwartet nummers speelt van zijn laatste albums ‘Desire’ en ‘Goldbrun’, aangevuld met nieuw werk. Het programma wordt zondag 16 juni om 20.00 uur afgesloten met een concert van het Orkest van het Oosten en Sticks (Junte Uiterwijk). Twintig musici van het Orkest van het Oosten én soliste Carla Leurs voeren de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi uit, afgewisseld met bijdragen van Sticks in de vorm van ‘spoken word’.

Kaarten zijn voor 27,50 euro per concert te koop via staging2.fundatiesummerstage.nl. Deelnemers van de BankGiro Loterij hebben met hun VIP-kaart gratis toegang (administratiekosten 2,50 euro per ticket, maximaal twee tickets per VIP-kaart per concert). Kasteel en beeldentuin zijn die dagen van 11.00 tot 23.00 uur geopend en zijn met concertkaart gratis te bezoeken. Vanaf treinstation Heino pendelt een shuttlebus. Catering is aanwezig. De Fundatie Summerstage wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Foto: Patrick Bongartz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.