Flierefluiter moet safaritent verwijderen

RAALTE – De Flierefluiter in Raalte moet van het Raalter college van B&W een safaritent verwijderen. Gebeurt dat niet, dan laat de gemeente zelf de tent weghalen en worden de kosten op de Flierefluiter verhaald. Eerdere, door de Flierefluiter ingediende zienswijzen, brengen daar verder ook geen verandering in. Voor de safaritent was geen vergunning aangevraagd.

De safaritent staat op het gedeelte van de mini-camping. Een safaritent moet volgens het college vanwege zijn constructie worden aangemerkt als een bouwwerk en komt daarom, zonder vergunning, niet voor legalisatie in aanmerking.

De Flierefluiter heeft al eens eerder verzocht het bestemmingsplan op dit punt aan te passen. De gemeente wees dat toen af. Een overleg met de Flierefluiter leverde ook geen toezeggingen om de tent te verwijderen op. De Flierefluiter wees in haar zienswijzen op de gesprekken die gaande zijn over de toekomstplannen van het bedrijf en de daarmee samenhangende wijziging van het bestemmingsplan.

Ook stelde de Flierefluiter dat de tent al voor het grootste gedeelte van het seizoen is verhuurd. Het college is echter van mening dat dat voor rekening komt van de eigenaar van de Flierefluiter. “Vooral aangezien hij in 2018 al wist – en dit ook toegeeft – dat de safaritent niet was toegestaan.” De gemeente verwijst ook naar een soortgelijk besluit in 2014 toen een glamping/tenthuisje moest worden verwijderd bij de Flierefluiter.

13 REACTIES

 1. Jammer dat een hard werkende ondernemer die alles in het werk stelt om zijn bedrijf nóg succesvoller te maken dan het al is tegen zaken aanloopt als hierboven beschreven. Ik begrijp het, regels zijn regels. Maar dat diezelfde gemeente voor andere ondernemers alles uit de kast trekt en zelfs het betaald parkeren heeft afgeschaft begrijp ik dan weer niet!
  En alhoewel ik weet dat de eigenaar van de Flierefluiter ook niet een van de gemakkelijkste is vraag ik me toch af: “Waar hebben we het nu eigenlijk helemaal over?”
  Over een ‘safaritent’!
  Mijn hemel! Kan dáár het bestemmingsplan nu écht niet voor gewijzigd worden?
  Een beetje coulance zo af en toe kan toch geen kwaad lijkt mij? Deze ondernemer ondernéémt tenminste wat!

  • Het probleem met de Flierefluiter is dat ze iedere keer de grens van het toegestane proberen op te rekken. Jaar in jaar uit.
   Dan moet de gemeente net als een een opvoeder grenzen stellen en handhaven. Ander krijg je hele vervelende kinderen.

 2. Ondernemen is prima….Normaal vraag je eerst een bestemmingsplan wijziging aan; daarna ligt dit ter inzage;en dan mag je je gang gaan. De Flierefluiter doet dit al jaren niet; het zou een zooitje worden als we allemaal acteerden zoals de Flierefluiter.

 3. Het mag dan een Raalter “Pronk”-stuk zijn om trots op te zijn, dat geeft zelfs Pronk geen bijzondere rechten. Af en toe Iets minder zwart-wit zou ik mee eens kunnen zijn, maar bij herhaling kan gewoon niet. Als de buren van Marjan iets tegen de regels bouwen waar Marian vervolgens mogelijk last heeft dan is het waarschijnlijk ook niet een geval van “niet zo zwart-wit” zien. Het houdt een keer op met Pronk. Je kunt je niet continue als een flierefluiter gedragen.

 4. Ach, Marian, soms snap ik je reacties niet meer. Bij veel artikelen reageerde je op bv opiniestukken over een matig handhavingsbeleid, dat de gemeente moest handhaven vanwege geloofwaardigheid van de overheid. En nu even niet? Kom op, Pronk tart en treitert de wet- en regelgeving keer op keer. We hebben in Raalte veel succesvolle bedrijven. Mogen die ook allemaal meer dan jij en ik of zijn regels dan ook oprekbaar en oogjes dicht doen? Zwart wit is geen grijs gebied.

 5. Neem me niet kwalijk Henny maar ik vind écht
  dat je mijn reactie op dit specifieke artikel over de Flierefluiter enorm opblaast.
  En dit is het laatste wat erover zeg.

 6. Lijkt me verstandig Marjan, Henny heeft namelijk een terecht punt. Inzake de Flierefluiter is het wel even belangrijk te weten dat een oud Pronkstuk inmiddels is vervangen door een jongere variant. Om zomaar zaken uit het verleden aan te halen en dit als maatstaf voor de huidige eigenaar te hanteren lijkt me wat kort door de bocht.

 7. De Pronkies hebben de boel te pas en te onpas belazert. Geen ondernemers om trots op te zijn. Het is een keer klaar. Gewoon sluiten die tent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.