Home / Sallandcentraal / Excursie Labor naar Klooster Nieuw Sion

Excursie Labor naar Klooster Nieuw Sion

WESEPE – Plattelandsvereniging Labor Wesepe/Averlo presenteert op maandag 3 juni een excursie naar Klooster Nieuw Sion. Zowel leden als niet-leden kunnen aanhaken. Het kloostercomplex in Diepenveen is momenteel in handen van Stichting Nieuw Sion, die er een oecumenisch bezinningscentrum heeft gevestigd. De deelnemers aan de excursie maken kennis met de plek, midden in de natuur. Ze zien de voornaamste ruimten van het klooster: de kerk, de kapittelzaal, de bibliotheek, de refter en de typerende kloostergangen. Ook is er aandacht voor de monumentale beukenhaag. De gidsen vertellen over het leven van de monniken die er woonden. De start is om 19.00 uur aan de Vulikerweg 6 in Diepenveen. De deelnamekosten bedragen 12,50 euro (leden 2,50 euro), inclusief koffie/thee.

Lees ook

Voedsalland Boerenmarkten in Luttenberg

LUTTENBERG – Museum De Laarman in Luttenberg presenteert op de zaterdagen 24 en 31 juli …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.