Eet lokaal in Wijhe

WIJHE – Rondom Wijhe zijn veel mooie boerenbedrijven te vinden. Vaak is het mogelijk om hier rechtstreeks eten te kopen. Een groep enthousiaste Wijhenaren werkt sinds een jaar samen met een aantal van deze bedrijven om groente, fruit, vlees, honing, zuivel, eieren en paddenstoelen te kopen. Ze noemen zich ‘Eet Lokaal in Wijhe’.

’Eet lokaal in Wijhe’ vindt het belangrijk om eten te kopen dat uit de buurt komt. Dus een kortere afstand tussen de consument en producent. De producenten die meedoen aan ‘Eet lokaal in Wijhe’ laten met trots hun bedrijven zien. Het contact met elkaar is erg waardevol. Meteen zien waar je eten vandaan komt, maakt men zich meer bewust van wat er op het bord ligt.

Elke week kan tot vrijdagavond worden besteld via de website: staging2.eetlokaalinwijhe.nl. Er zijn weinig verplichtingen. Er wordt niet gewerkt met vastgestelde pakketten, elke week kan men zelf beslissen wat en hoeveel er besteld wordt. Iedere zaterdagochtend is één van de leden aan de beurt om een ronde te rijden langs de boerenbedrijven om hetgeen besteld is, op te halen. Als de boodschappen klaarstaan ontvangt de klant een whatsapp en kunnen de boodschappen opgehaald worden bij degene die de ronde heeft gereden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.