Droadnagel viert vijfjarig bestaan

HAARLE – Vrijdag is het precies vijf jaar geleden dat de deuren van eetcafé de Droadnagel in Haarle voor het eerst open gingen. En dat wordt gevierd met een feestelijke avond in het café. De hele avond zijn er diverse winacties. Bijvoorbeeld: gooi een keer vijf met de dobbelsteen en de bestelling is gratis.

Vijf jaar geleden bliezen Koen Schrijver en Lisanne Mars nieuw leven in het café dat daarvoor niet heel vaak meer geopend was. Daardoor miste Haarle een echte dorpskroeg. Vandaar dat meer dan honderd vrijwilligers meehielpen om het café op te knappen. De twee zaten na de opening niet stil. Ze organiseerden diverse themafeesten, concertavonden en andere activiteiten voor jong en oud.

“Elk feest met zijn eigen doelgroep, eigen sfeer en bovenal zijn eigen gemoedelijkheid”, stelt Koen. “Dat maakt het zo leuk om energie in dit soort avonden te steken. Vooral de gemoedelijkheid is van groot belang. Zo is er in de afgelopen vijf jaar nooit een opstootje geweest; jong en oud het loopt allemaal door elkaar. Iedereen krijgt de ruimte om zijn ding te doen.”

Snackcorner
In 2016 openden Koen en Lisanne een snackcorner. Daarnaast helpt de Droadnagel inmiddels ook mee met carnaval en de Dutch Masters of MTB. Verder doet het café ook mee aan de jaarlijkse Kroegentocht, waarbij honderden jongeren met een pendeldienst van café naar café trekken.

“Het staat telkens ramvol met mensen uit de gehele regio. Het eerste jaar wist ik niet waar we het personeel vandaan moest halen. Niemand die deze drukte had zien aankomen. Wel supertof dat enkele stamgasten aanboden om ons mee te helpen. Als tegenprestatie hebben ze die avond behoorlijk lang na geborreld.”

Afterparty
Inmiddels vormt het café ook de locatie voor de officieuze afterparty van het Haarlesfeest. Als het feest zondagavond is afgelopen, trekken hele volksstammen naar de Droadnagel. “Met een DJ op het terras heerlijk het dorpsfeest afsluiten in vertrouwde omgeving.”

Koen denkt ook met veel plezier terug aan de voetbaltoernooien. Toen Nederland zich niet wist te kwalificeren voor het WK in 2018, besloten enkele stamgasten dan maar supporter van Engeland te worden. “Het was te zien op NOS, SBS 6, RTV Oost, Veronica; je kon geen krant los slaan of onze Engeland gekte werd er wel in genoemd. Er waren zelfs Engelse toeristen die 40 km verderop hun vakantie vierden, die bij ons de wedstrijd kwamen bekijken.”

Tijd om op de lauweren te rusten, gunt Koen zich niet. “De ideeënbox zit nog bomvol met toffe projecten dus de mensen zullen de aankomende jaren nog genoeg van ons horen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.