Driekorendag bezorgt zangers kippenvel

OLST – Afgelopen zondag 19 mei heeft dirigente Ruurdtje van den Berg voor het eerst haar drie koren bij elkaar gebracht in een middag vol zang en optredens. Bijna vier jaar geleden startte van den Berg, wonende te Olst, een Wereldkoor in Olst en een tweede koor in Diepenveen. Een jaar geleden kwam daar het Wereldkoor in Wijhe bij. Zondagmiddag organiseerde zij voor het eerst een zangmiddag voor de drie koren in de grote zaal van het Buurthuis op Overkempe.

In deze zaal met prachtige akoestiek zongen de 60 koorleden gezamenlijk de sterren van de hemel. “Om met zoveel mensen te zingen was verbindend en hartverwarmend”, vertelt één van de Olster koorleden, Heleen van Polen. “De akoestiek van de ruimte zorgde ervoor dat de koren boven zichzelf uitstegen”, aldus Henk Duinker, een van de tenoren uit Diepenveen. “Ook de inspiratie van onze dirigente droeg hier aan bij.“ De middag bezorgde dirigente van den Berg meerdere momenten van kippenvel en ontroering en ze was niet de enige. De groep besloot al snel dat deze driekorenmiddag een jaarlijkse traditie gaat worden.

Wereldkoor Diepenveen bestaat uit 44 personen. Er wordt elke maandagavond gerepeteerd. Er is nog plek voor bassen en sopranen. Het Wereldkoor Olst heeft 26 leden en zingt elke donderdagavond en er is nog plek bij de bassen, de sopranen en de alten. Het Wereldkoor Wijhe is het jongste koor met 19 leden. Hier wordt gezongen op de vrijdagochtenden. Er is nog plek bij alle stemgroepen, maar vooral mannen zijn welkom. De drie koren zingen a capella liederen van over de hele wereld. Dit levert een gevarieerd repertoire op; melancholisch, vrolijk of swingend.

Meer informatie via: koordiepenveen@gmail.com, wereldlied.olst@gmail.com of wereldlied.wijhe@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.